Red velvet cheesecake brownie

Fotograf: Ulrika Pousette

Om du älskar red velvet cake, brownie och cheesecake, då måste du testa dessa red velvet cheesecake brownies! Här får du en saftig och chokladig red velvet brownie gjord på mörk choklad, kakao och en hint av vinäger för den klassiska smaken och konsistensen. Den toppas med en lyxigt krämig cheesecake-frosting gjord på smör, färskost, florsocker och vaniljsocker – en perfekt kombination av sötma och syrlighet.

Brownien bakas i en 20×30 cm bakform och får sin ikoniska röda färg av röd gelfärg. Den blir extra saftig tack vare neutral olja och smakar fantastiskt ihop med den lena frostingen. För bästa resultat låter du kakan stelna i kylen över natten innan du brer på frostingen, vilket ger en fast och perfekt konsistens.

Dessa red velvet cheesecake brownies passar perfekt till fika, fest eller när du bara vill unna dig något riktigt gott. Med sitt vackra utseende och sin ljuvliga smak blir de garanterat en favorit hos både stora och små. Följ receptet steg för steg och njut av en lyxig dessert som smakar lika bra som den ser ut!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Red Velvet Cheesecake Brownies – Tips för att lyckas:

  1. Använd röd gelfärg – Flytande hushållsfärg kan göra smeten för lös och påverka konsistensen.
  2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt – Detta ger en luftig och fin browniegrund.
  3. Blanda inte för mycket efter att mjölet tillsatts – För att behålla en saftig och fudgy brownie.
  4. Låt kakan svalna helt innan frostingen läggs på – Annars kan frostingen smälta och rinna av.
  5. Förvara i kylen men låt stå framme en stund innan servering – Det ger en perfekt konsistens.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Red velvet cheesecake brownie

Ingredienser

Red velvet brownie:
75 g mörk choklad
3 ägg
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja
2 tsk röd gelfärg
1 tsk vinäger
1,5 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 msk kakao
0,5 tsk salt

Cheesecake frosting:
150 g smör
300 g färskost
4,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Red velvet brownie:
75 g mörk choklad
3 ägg
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja
2 tsk röd gelfärg
1 tsk vinäger
1,5 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 msk kakao
0,5 tsk salt

Cheesecake frosting:
150 g smör
300 g färskost
4,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en 20×30 cm bakform.

  1. Börja med att smälta chokladen i en skål över att vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. I en bunke, vispa ägg och strösocker, med en elvisp, riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda sedan ner röd färg, neutral olja och vinäger i den smälta chokladen. Rör ihop till en jämn smet och vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen i äggvispet.
  4. Ha sedan i de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i ungefär 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna och stelna i kylskåpet, helst över natten, innan du har på frostingen.
  8. Frostingen gör du genom att ha ner samtliga ingredienser i en bunke och vispa ihop med en elvisp till en jämn och krämig smet.
  9. Toppa sedan brownien med frostingen. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en 20×30 cm bakform.

  1. Börja med att smälta chokladen i en skål över att vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. I en bunke, vispa ägg och strösocker, med en elvisp, riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda sedan ner röd färg, neutral olja och vinäger i den smälta chokladen. Rör ihop till en jämn smet och vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen i äggvispet.
  4. Ha sedan i de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i ungefär 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna och stelna i kylskåpet, helst över natten, innan du har på frostingen.
  8. Frostingen gör du genom att ha ner samtliga ingredienser i en bunke och vispa ihop med en elvisp till en jämn och krämig smet.
  9. Toppa sedan brownien med frostingen. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?