Rabarberpaj med kolasmul

80 röster

Att kolasnittar och rabarber är ett vinnande koncept har jag redan bevisat med mina kolasnittar med rabarber. Så att den här rabarberpajen med smuldeg gjord på kolasnittsdeg blev magisk är ingen överraskning. Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.

Receptet ger 6-8 generösa portioner av rabarberpaj med kolasmul.

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker (till fyllningen)
  • saft från 1 citron
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker (till degen)
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Blanda ihop den med potatismjöl, kardemumma, strösocker och citronsaft i en skål. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  5. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.

Servera gärna varm med vaniljglass.

TIPS!
Gör pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix
Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Steg för steg – bilder på hur man bakar rabarberpaj med kolasmul

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
37 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-sofie
Ann-sofie
1 år sedan

Ska göra pajen nu,undrar bara var citronsaften ska vara?

Amanda
Amanda
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Går det bra att utesluta citronen?

Ann-sofie
Ann-sofie
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Toppen,nu var receptet mycket bättre😀

Jacquline
Jacquline
1 år sedan

Hur stor form ska man ha? 😀

S hh
S hh
1 år sedan

Hej Camilla.en fråga. 20 cm pajform är ju inte så stort haha. Räcker bara till mig. Min pajform är 32cm, ska jag dubbla receptet?

Cissi
Cissi
1 år sedan

Ska 2,5 dl vetemjöl bytas ut mot 3,5 dl glutenfritt mjöl? Eller är det en felskrivning?

Cathrine ”tineberta” Bergman
Cathrine ”tineberta” Bergman
1 år sedan

Den absolut godaste rabarberpaj jag någonsin ätit 5+ från mig! Ska göra den idag igen

Margot Djäkner
Margot Djäkner
1 år sedan

Godaste rabarberpajen!!!! Tog bara en halv pressad citron, de var stora o väldigt saftiga.🌟🌟🌟🌟🌟

Kristina Elfström-Johansson
Kristina Elfström-Johansson
1 år sedan

Om jag byter ut citronsaften, hur mkt vätska ska jag ta?

Emma
Emma
1 år sedan

Magiskt god paj som blev väldigt uppskattad! Hade en 26 cm pajform så jag gjorde en halv sats extra, det blev perfekt!

Rabato
11 månader sedan

Detta recept är vad jag behöver! Ser väldigt aptitretande ut, jag lagar mat i helgen.

Emma
Emma
6 månader sedan

Är det okej om man inte lägger in ljus sirap?

Petra
Petra
6 månader sedan

Supergod!!

Agnes
Agnes
6 månader sedan

Jag bjöd min familj på pajen och alla älskade den! Jag använde limesaft istället för citron och det gick lika bra!

Ps: jag lyssnar på varje avsnitt av din och Emmas podd och kollar på var enda video du lägger upp på YouTube!

Sara
Sara
5 månader sedan

Kan man ha i maizena istället för potatismjöl? Om ja, i så fall hur mycket?

Louise
Louise
5 månader sedan

Kan man göra pajen dagen innan man ska äta den och bara ställa in den på låg värme i ugnen så den ändå är ljummen när den ska ätas?

Parinaz
Parinaz
5 månader sedan

Hej Camilla! 🤗
Tänkte precis göra detta till fikat idag och hinner inte åka iväg och handla 🙈 Tror du att det går bra att ta i mörk sirap istället för ljus? 🌸

Emma
Emma
4 månader sedan

Funkar honung istället för sirap?

yasmin
yasmin
3 månader sedan

hej går det bra att ändra på hela degen till havregryn och sirap etc så det blir knäckigt

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
20 dagar sedan

Jag är mycket förtjust i din blogg, men det är tråkigt när man skriver ut recepten och texten är så ljus att man knappt ser vad det står. Rubrikerna ses väldigt mycket bättre.

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
Svara på  Camilla Hamid
17 dagar sedan

Tack för svar. 🎂

37
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x