Rabarberpaj med kolasmul

28 röster

Att kolasnittar och rabarber är ett vinnande koncept har jag redan bevisat med mina kolasnittar med rabarber. Så att den här rabarberpajen med smuldeg gjord på kolasnittsdeg blev magisk är ingen överraskning. Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.

Receptet ger 6-8 generösa portioner av rabarberpaj med kolasmul.

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker (till fyllningen)
  • saft från 1 citron
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker (till degen)
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Blanda ihop den med potatismjöl, kardemumma, strösocker och citronsaft i en skål. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  5. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.

Servera gärna varm med vaniljglass.

TIPS!
Gör pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix
Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Steg för steg – bilder på hur man bakar rabarberpaj med kolasmul

Prenumerera
Notis om
guest
13 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-sofie
Ann-sofie
1 månad sedan

Ska göra pajen nu,undrar bara var citronsaften ska vara?

Amanda
Amanda
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

Går det bra att utesluta citronen?

Ann-sofie
Ann-sofie
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

Toppen,nu var receptet mycket bättre😀

Jacquline
Jacquline
1 månad sedan

Hur stor form ska man ha? 😀

S hh
S hh
1 månad sedan

Hej Camilla.en fråga. 20 cm pajform är ju inte så stort haha. Räcker bara till mig. Min pajform är 32cm, ska jag dubbla receptet?

Cissi
Cissi
29 dagar sedan

Ska 2,5 dl vetemjöl bytas ut mot 3,5 dl glutenfritt mjöl? Eller är det en felskrivning?

Cathrine ”tineberta” Bergman
Cathrine ”tineberta” Bergman
22 dagar sedan

Den absolut godaste rabarberpaj jag någonsin ätit 5+ från mig! Ska göra den idag igen

Margot Djäkner
Margot Djäkner
21 dagar sedan

Godaste rabarberpajen!!!! Tog bara en halv pressad citron, de var stora o väldigt saftiga.🌟🌟🌟🌟🌟

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x