Saftig och kryddig, mjuk pumpakaka med cream cheese frosting.
Pumpasäsongen är här! Pumpa är en fantastisk råvara att baka med, som precis som moroten bidrar till saftighet och sötma i en kaka. Så här får ni min take på pumpakaka med frosting. Alltså som en morotskaka fast med riven pumpa istället för morot.
Många pumparecept innebär att man först behöver göra en pumpapuré men detta recept kräver ingen sån förberedelse. Det är bara att skala och riva pumpan direkt. Jag föredrar finrivet så att jag inte får några stora pitar av pumpan utan istället bara en genommjuk och härlig kaka men du kan självklart riva pumpan grovt om du vill.
Älskar älskar dina recept .. brukar dock aldrig kommentera.
Nu undrar jag om man kan frysa denna kaka med frostingen på redan?
Tack för superbra recept och roliga YT videos.🤩
Jag hade i lite morötter tillsammans med butternut och hade i lite mindre kanel och rörsocker istället för socker. Blev supergod! 😛
Mums 😀
Kan man ta bort frostingen? Det bliver for mycket med socker tänka jag.
Det kan du absolut göra 🥰
Jag har bakat detta och smaka jätte bra men botten blev lite kladdigt tycka jag. 👍🌸 tack ändå
Vad glad jag blir att du gillade den🥰
blir inte den riva pumpan lite “trådig” i kakan? Är det bättre att göra pumpapure istället?