Så här gör du:
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
- Ha sedan ner socker, ägg, pumpapuré, kryddor, smöret och hälften av mjölet.
- Arbeta ihop till en kladdig deg. Tillsätt salt och resten av mjölet lite i taget.
- Knåda degen ordentligt tills gluten utvecklar sig. 10-15 minuter i maskin, det dubbla för hand. Du vet att degen är färdigknådad när du kan dra ut degen tunt utan att den går sönder.
- Låt degen vila under lock/plastfolie i ca 10 minuter.
- Dela degen i 30 lika stora delar. Rulla varje del till en boll. Klipp 4×30 stycken bitar steksnöre (finns i hyllan med bakplåtspapper och aluminiumfolie i mataffären) som är 20 cm långa vardera.
- Forma varje degbit till en jämn boll. Lägg degbollen på 4 steksnören som du korsat och knyt ihop ändarna över bullen. Knyt inte för tight, det ska finnas lite marginal för att degen ska kunna jäsa utan att tråden kommer för långt in i bullen.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 2-3 timmar.
- Grädda en plåt i taget på 200 grader (över- och undervärme) i ca 10-15 minuter
- Låt bullarna svalna helt och hållet innan du dekorerar dem.
- Under tiden kan du smälta smöret på medelvärme. Låt svalna.
- Klipp bort steksnörena från bullarna, pensla bullarna med smör och doppa dem i strösocker. Tryck ner en halv kanelstång i mitten på varje bulle.
- Servera och njut
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Pumpapure hur gör man det ?
Du hittar recept på det här 🙂 https://mykitchenstories.se/pumpapure/
Kan man ha i något annat än pumpapure, eller kanske utan alls? 🙂
Kan man ersätta ägget med ngt annat?