Det är ingen hemlighet att jag älskar prinsessrulltårta. Det senaste året har jag delat med mig av alla möjliga varianter på den här folkkära klassikern. Prinsesskladdkaka, prinsessbiskvier, prinsesscheesecake och björnbärsprinsess. Dagens prinsesstårta är prinsessrulltårta! Alltså en prinsesstårta i rulltårtsformat. Saftig rulltårtsbotten fylld med vaniljkräm och hallonsylt som spacklas med fluffig grädde och täcks i marsipan. Alltså det här är så himla gott och dessutom ett väldigt enkelt sätt att göra prinsesstårta på eftersom man slipper att dela bottnar osv.
Det här är den typen av bakverk som jag och min man bråkar om vem som ska få sista biten. Enkla smaker som liksom inte behöver imponera utan bara är sådär självklart gott. Helt klart värt att bråka om haha ;).
Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger en prinsessrulltårta på 10-12 bitar. Ni bara måste prova!
Vill ha den glutenfri. Är det bara att byta ut till potatismjöl?
Det går men det kan vara bra att ha i några tsk majsstärkelse också för att den ska hålla ihop 🥰
Går denna bra att frysa?
Det går bra 😊
Ska det verkligen vara bakpulver i grädden som är i fyllningen?
Hejhej, ja precis! Det hjälper grädden att behålla en fast och fluffig konsistens ☺️