Prinsessbiskvier

Fotograf: Ulrika Pousette

Ni som följt bloggen länge vet att jag älskar biskvier men ogillar smörkräm. Starkt. Så det har blivit lite av en life mission för mig att hitta alternativ till smörkräm. Jag har fyllt mina biskvier både med chokladbollssmet, fluff och nu är det dags för prinsesstårtan att ta plats bland de smörkrämsfria biskvierna. Jajamensan! Här har ni nämligen en biskvi inspirerad av prinsesstårtan.

Mandelbotten med vaniljsmak, härligt krämig marängsmörkräm, hallonsylt och marsipan. Behöver jag ens förklara hur god den är eller har ni redan blivit övertygade? Det här blev klockren kombination. Det är ju så gott med både prinsesstårta och biskvier och nu slipper man välja. Så skönt!

“Du och dina prinsesstårtor, fröken!”, utbrast mina elever när de fick tjuvkika på dagens recept. Det stämmer, det har blivit en del prinsesstårtvarianter den senaste tiden. Men det är ju så gott med prinsesstårta! Jag får inte nog. Och det här är dessutom en glutenfri variant och är perfekt att servera som alternativ om den “riktiga” prinsesstårtan innehåller gluten.

Hoppas att det ska smaka! <3

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Prinsessbiskvier

Portioner: 20

Ingredienser

Biskvibottnar
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 stora äggvitor

Marängsmörkräm
3 stora äggvitor
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
250 g smör, rumstempererat

Fyllning & topping
2 dl hallonsylt
750 g grön marsipan
Majsstärkelse till kavling
Florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Biskvibottnar: Bryt mandelmassan i mindre bitar, ner i en bunke. Vispa ihop mandelmassan med äggvitorna och strösockret.
  3. Klä en bakplåts med bakplåtspapper. När smeten gått ihop till en fin massa, fyller du en spritspåse och spritsar ut biskvibottnar på plåten. Du kan även klicka ut dem med en sked. Kom ihåg att bottnarna blir större, så spritsa inte ut för stora bottnar. Se videon HÄR för att se hur stora biskvibottnarna ska vara.
  4. Grädda dem i mitten av ugnen på över- och undervärme, i ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du börjar fylla dem.
  5. Marängsmörkräm: Kläck ner tre äggvitor i en bunke av rostfritt stål. Ha sedan ner strösocker, vaniljsocker och salt. Värm upp under omrörning över ett vattenbad, tills sockerkristallerna har smält.
  6. Vispa sedan upp det till en tjock och fin maräng, tills skålens undersida har svalnat.
  7. Ha sedan ner det rumsvarma smöret och fortsätt vispa tills du fått en fin smörkräm.
  8. Fyll en spritspåse med marängsmörkrämen och spritsa en kant runt biskvibottnarna. Detta för att du ska kunna fylla mitten med hallonsylt.
  9. Spritsa hallonsylt i mitten av alla biskvier och toppa sedan med mer marängsmörkräm och jämna ut med hjälp utav en sked.
  10. Lägg lite majsstärkelse på ditt bakbord och kavla ut den gröna marsipanen tunt.
  11. Stansa ut rundlar, stora nog att täcka hela biskvin. Täck varje biskvi försiktigt och skär bort överflöd med hjälp utav en vass liten kniv.
  12. Pudra på florsocker innan servering, hoppas att det ska smaka!
Steg för steg:

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
5 years ago

Så fina😊! Går de att frysa? / Jenny

Isa
Isa
5 years ago

Så himla gott men saknar vaniljkrämen, går det breda ett tunnare lager med sylt och sedan fylla på med vaniljkrämen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?