Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Lägg alla ingredienserna till pajskalet i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop bara precis tills att det blir en deg.
- Tryck ut degen i pajformen och låt den stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Nagga botten på pajskalet och förgrädda den i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Pekannötkola: Mät upp smör, sirap, farinsocker, vetemjöl och salt i en kastrull.
- Värm upp under omrörning och låt sjuda i 3-4 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan.
- Låt innehållet i kastrullen svalna lite innan du vispar upp äggen lite lätt med en gaffel och rör ner dem i kolan.
- Tillsätt till sist pekannötterna och rör om tills de fördelat sig jämnt i kolan.
- Häll upp pekannötkolan i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Låt pajen svalna helt innan du serverar din paj med vaniljglass.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
För min del var 20 minuter alldeles för kort, behövde nästan dubbelt? Den var fortfarande helt rinnig efter 20 min… Ska det verkligen vara så kort?
Hejhej! Förlåt för sent svar. Då allas ugnar är olika, kan olika bakverk behöva olika lång tid ❤️
Denna har blivit jättegod vid alla försök! Bjöd även familjen i Texas på detta och det blev en succé! Har behövt ha den några minuter till i ugnen.
Vad fint att höra, tack snälla! 😍