Peanut butter cups

Peanut butter cups är en härligt god kombination av choklad och jordnötter.

Peanut butter cups är ett supervanligt godis i USA som finns att köpa även här i Sverige men som också är väldigt enkelt att göra hemma i sitt eget kök. Mörk choklad och jordnötter är en väldigt god kombination och i det här receptet är allt du behöver ynka 4 ingredienser!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
peanut butter cups

Peanut butter cups

Portioner: 24

Ingredienser

350 g mörk choklad (jag använde 55% men du kan byta ut chokladen mot vilken chokladsort du vill)
1 dl naturellt jordnötssmör (ska innehålla minst 99% jordnötter)
2 msk rumsvarmt smör
1 dl florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

350 g mörk choklad (jag använde 55% men du kan byta ut chokladen mot vilken chokladsort du vill)
1 dl naturellt jordnötssmör (ska innehålla minst 99% jordnötter)
2 msk rumsvarmt smör
1 dl florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fördela minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
  2. Grovhacka hälften av chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  3. Fördela chokladen i botten på minimuffinsformarna. Ställ in plåten i frysten för att stelna i några minuter.
  4. Under tiden kan du göra jordnötssmörsfyllningen. Vispa ihop jordnötssmör, smör och florsocker till en jämn och krämig smet.
  5. Fördela jordnötssmörsfyllningen i varje minimuffinsform i ett så jämnt laget som möjligt.
  6. Smält resten av chokladen på samma sätt som punkt 2. Fördela den smälta chokladen över jordnötssmörsfyllningen och ställ sedan plåten i frysen igen så att chokladen stelnar.
  7. Servera direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fördela minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
  2. Grovhacka hälften av chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  3. Fördela chokladen i botten på minimuffinsformarna. Ställ in plåten i frysten för att stelna i några minuter.
  4. Under tiden kan du göra jordnötssmörsfyllningen. Vispa ihop jordnötssmör, smör och florsocker till en jämn och krämig smet.
  5. Fördela jordnötssmörsfyllningen i varje minimuffinsform i ett så jämnt laget som möjligt.
  6. Smält resten av chokladen på samma sätt som punkt 2. Fördela den smälta chokladen över jordnötssmörsfyllningen och ställ sedan plåten i frysen igen så att chokladen stelnar.
  7. Servera direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.8 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Milad
2 years ago

Vart kan man köpa jordnötssmören och chokladen?

Kristina
Kristina
2 years ago

Vad tror du om att temperera chokladen i stället? Då håller den nog utan kyla?!

Myy
Myy
2 years ago

Ett het tips är mixade biscoff som man kan blanda i jordnötskrämen blir ett gott krisp

Mikaela
Mikaela
2 years ago

Testade att byta ut jordnötssmöret mot bak-nougat & la det i julformer. Det blev helt fantastiskt 😍 du är så underbar Camilla! ❤️

Sara
Sara
2 years ago

Låter jättegott! Ska det alltså vara jordnötssmör utan tillsatt socker? (Den här frågan gäller även andra recept, jag blir alltid osäker om vilket jordnötssmör man ska använda)

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?