Päronkaka med mandelmassa

En riktigt saftig och drömgod päronkaka med knaprigt täcke av mandelmassa som bara smälter i munnen.

Saftig mjuk kaka, massor av päron, kardemumma och knaprig mandelmassa. En ljuvlig päronkaka som har ALLT! Vill du baka något riktigt gott med dina päron så borde du testa att baka denna päronkaka. En lättbakad kaka som det är svårt att bara ta en bit av. Jag serverar den tillsammans med råkräm men vaniljvisp eller vaniljsås funkar också bra och blir gott till den här päronkakan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

päronkaka

Päronkaka med mandelmassa

Portioner: 10-12

Ingredienser

150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 små, mogna päron
150 g mandelmassa
2 tsk stött kardemumma + 1 msk strösocker att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 små, mogna päron
150 g mandelmassa
2 tsk stött kardemumma + 1 msk strösocker att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en saftig päronkaka på 10-12 bitar.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör och strösocker i en bunke krämigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott tills du får en tjock och jämn smet.
  4. Bre ut smeten i ett jämnt lager i springformen.
  5. Skala, kärna ur och skiva päronen. Tryck ner päronskivorna i smeten.
  6. Riv mandelmassan över kakan, garnera med strösocker och stött kardemumma.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie efter 15 minuter så att inte ytan av mandelmassa bränns vid resten av gräddningstiden.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en saftig päronkaka på 10-12 bitar.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör och strösocker i en bunke krämigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott tills du får en tjock och jämn smet.
  4. Bre ut smeten i ett jämnt lager i springformen.
  5. Skala, kärna ur och skiva päronen. Tryck ner päronskivorna i smeten.
  6. Riv mandelmassan över kakan, garnera med strösocker och stött kardemumma.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie efter 15 minuter så att inte ytan av mandelmassa bränns vid resten av gräddningstiden.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gabriel
Gabriel
2 years ago

Mycket god kaka! Mandelmassa och päron, smör och kärlek. Vad kan gå fel? Jag tycker dock att man ska dra ner på tiden i ugnen. 30-35 minuter räcker mer än väl, annars blir kakan torr.

Mia
Mia
1 year ago

Hej! Går den bra att frysa in?
Med vänlig hälsning, Mia

Stina Näslund
Stina Näslund
7 months ago

God jag marinerade mina päron i hemkörd nyponsherry

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?