Pannacottapaj i glas med passionsfruktsspegel

Det gör mig så glad att ni är så många som tycker om mina pannacottapajer och att det är ett fenomen som sprider sig ordentligt nu. Mer pannacottapajer åt folket! Men det kan vara lite knepigt det där med att få ut pajen helskinnad ur formen om man vill servera den på ett fat. Det tog ett tag för mig att få in snitsen och nu tycker jag att det är hur lätt som helst men det kan ju helt klart vara skönt att slippa det där pillet. Lättaste genvägen är att istället servera pannacottapajen i glas!

Förutom att det är sjukt smidigt så blir det ju dessutom väldigt fint också. Den här består av klassisk digestivebotten, vaniljpannacotta med massor av citronzest och en ljuvlig passionsfruktsspegel. Skippa bären om det inte är säsong (bilden är tagen i somras) för den är verkligen hur god somhelst precis som den är!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pannacottapaj i glas med passionsfruktsspegel

Ingredienser

Ingredienser (botten):
15 stycken digestivekex
100 g smör

Ingredienser (vanilj- & citronpannacotta):
8 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1,5 tsk agar agar pulver
1 nypa äkta vaniljpulver
citronzest från 1 citron

Ingredienser (passionsfruktsspegel):
6 passionsfrukter
saft från 3 citroner
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk agar agar pulver

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
15 stycken digestivekex
100 g smör

Ingredienser (vanilj- & citronpannacotta):
8 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1,5 tsk agar agar pulver
1 nypa äkta vaniljpulver
citronzest från 1 citron

Ingredienser (passionsfruktsspegel):
6 passionsfrukter
saft från 3 citroner
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk agar agar pulver

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Fördela kexmassan i botten av glasen. Se till att packa tätt annars kommer det inte bli ett tydligt lager mellan pannacottan och botten.
  4. Låt glasen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.
  5. Vanilj- & citronpannacotta: Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning på medelvärme i 3-4 minuter aktiv kokning.
  6. Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp pannacottan i glasen.
  7. Ställ glasen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt och hållet innan du gör passionsfruktsspegeln.
  8. Passionsfruktsspegel: Lägg innehåller från 6 passionsfrukter i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna (inkl. kärnorna).
  9. Rör om till en jämn smet innan du kokar upp passionsfruktsspegeln på medelvärme under konstant omrörning i 3-4 minuter.
  10. Ta bort kastrullen från värmen och låt passionsfruktsspegeln svalna. Rör om då och då så att det inte bildas skinn eller klumpar.
  11. Fördela passionsfruktsspegeln i glasen och ställ tillbaka dem i kylskåpet för att låta allting svalna och stelna ordentligt.
Steg för steg

Video
  1. Botten: Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Fördela kexmassan i botten av glasen. Se till att packa tätt annars kommer det inte bli ett tydligt lager mellan pannacottan och botten.
  4. Låt glasen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.
  5. Vanilj- & citronpannacotta: Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning på medelvärme i 3-4 minuter aktiv kokning.
  6. Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp pannacottan i glasen.
  7. Ställ glasen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt och hållet innan du gör passionsfruktsspegeln.
  8. Passionsfruktsspegel: Lägg innehåller från 6 passionsfrukter i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna (inkl. kärnorna).
  9. Rör om till en jämn smet innan du kokar upp passionsfruktsspegeln på medelvärme under konstant omrörning i 3-4 minuter.
  10. Ta bort kastrullen från värmen och låt passionsfruktsspegeln svalna. Rör om då och då så att det inte bildas skinn eller klumpar.
  11. Fördela passionsfruktsspegeln i glasen och ställ tillbaka dem i kylskåpet för att låta allting svalna och stelna ordentligt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malte
Malte
10 months ago

Går det att byta ut passionsfrukten till hallon?

Aiham
Aiham
10 months ago

Kan man byta vaniljpulver mot annat? Till exempel vaniljsocker? Isåfall hur mycket

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?