Oxfilépasta

4 röster
oxfilépasta
En riktigt god och krämig oxfilépasta med kantareller.

Som huvudrätt i Halv åtta hos en youtuber körde jag på ett säkert kort som jag lagat många gånger: oxfilépasta. Inspirationen till detta recept har jag fått av fantastiska Filip Poon som har galet många goda recept!

Receptet ger 4 portioner oxfilépasta.

Ingredienser:

4 portioner tagliatelle

300 g oxfilé

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

150-200 g kantareller eller valfri svamp

10-15 stycken cocktailtomater

1-2 msk smör

2 msk kalvfond

2,5dl vispgrädde

0.5 – 1dl riven parmesan

hackad persilja till garnering

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet till såsen.
  2. Tärna oxfilén i grova tärningar, ca 2 cm breda.
  3. Hetta upp rapsoljan på hög värme och stek oxfilétärningarna ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått fin yta.
  4. Lyft ut oxfilén ur stekpannan. Ställ åt sidan.
  5. Ha ner kantarellerna och smör i stekpannan och stek på medelvärme tills dem börjar få lite yta.
  6. Gå sedan ner med finhackad schalottenlök, fint riven vitlök och tomaterna, delade på hälften. Stek i 1-2 minuter.
  7. Tillsätt sedan kalvfonden och grädden. Koka upp och låt puttra i ca 5-7min. Salta och peppra efter eget smak och tycke.
  8. När grädden tjocknat lite grann kan du gå i med pastan och lite av pastavattnet. Rör om och ha sedan ner riven parmesan, oxfilé och mer pastavatten vid behov.
  9. Servera pastan direkt. Garnera med riven parmesan och kruspersilja.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
Fatima
1 dag sedan

Hej Camilla!
Jag undrar vilken typ av kalvfond du använder?

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x