Oxfilépasta

Fotograf: Ulrika Pousette

En riktigt god och krämig oxfilépasta med kantareller.

Som huvudrätt i Halv åtta hos en youtuber körde jag på ett säkert kort som jag lagat många gånger: oxfilépasta. Inspirationen till detta recept har jag fått av fantastiska Filip Poon som har galet många goda recept!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Oxfilépasta

Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner tagliatelle
300 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
150-200 g kantareller eller valfri svamp
10-15 stycken cocktailtomater
1-2 msk smör
2 msk kalvfond
2,5dl vispgrädde
0.5 – 1dl riven parmesan

hackad persilja till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

4 portioner tagliatelle
300 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
150-200 g kantareller eller valfri svamp
10-15 stycken cocktailtomater
1-2 msk smör
2 msk kalvfond
2,5dl vispgrädde
0.5 – 1dl riven parmesan

hackad persilja till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet till såsen.
  2. Tärna oxfilén i grova tärningar, ca 2 cm breda.
  3. Hetta upp rapsoljan på hög värme och stek oxfilétärningarna ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått fin yta.
  4. Lyft ut oxfilén ur stekpannan. Ställ åt sidan.
  5. Ha ner kantarellerna och smör i stekpannan och stek på medelvärme tills dem börjar få lite yta.
  6. Gå sedan ner med finhackad schalottenlök, fint riven vitlök och tomaterna, delade på hälften. Stek i 1-2 minuter.
  7. Tillsätt sedan kalvfonden och grädden. Koka upp och låt puttra i ca 5-7min. Salta och peppra efter eget smak och tycke.
  8. När grädden tjocknat lite grann kan du gå i med pastan och lite av pastavattnet. Rör om och ha sedan ner riven parmesan, oxfilé och mer pastavatten vid behov.
  9. Servera pastan direkt. Garnera med riven parmesan och kruspersilja.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet till såsen.
  2. Tärna oxfilén i grova tärningar, ca 2 cm breda.
  3. Hetta upp rapsoljan på hög värme och stek oxfilétärningarna ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått fin yta.
  4. Lyft ut oxfilén ur stekpannan. Ställ åt sidan.
  5. Ha ner kantarellerna och smör i stekpannan och stek på medelvärme tills dem börjar få lite yta.
  6. Gå sedan ner med finhackad schalottenlök, fint riven vitlök och tomaterna, delade på hälften. Stek i 1-2 minuter.
  7. Tillsätt sedan kalvfonden och grädden. Koka upp och låt puttra i ca 5-7min. Salta och peppra efter eget smak och tycke.
  8. När grädden tjocknat lite grann kan du gå i med pastan och lite av pastavattnet. Rör om och ha sedan ner riven parmesan, oxfilé och mer pastavatten vid behov.
  9. Servera pastan direkt. Garnera med riven parmesan och kruspersilja.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
Fatima
1 year ago

Hej Camilla!
Jag undrar vilken typ av kalvfond du använder?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?