En riktigt god och krämig oxfilépasta med kantareller.
Som huvudrätt i Halv åtta hos en youtuber körde jag på ett säkert kort som jag lagat många gånger: oxfilépasta. Inspirationen till detta recept har jag fått av fantastiska Filip Poon som har galet många goda recept!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet till såsen.
Tärna oxfilén i grova tärningar, ca 2 cm breda.
Hetta upp rapsoljan på hög värme och stek oxfilétärningarna ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått fin yta.
Lyft ut oxfilén ur stekpannan. Ställ åt sidan.
Ha ner kantarellerna och smör i stekpannan och stek på medelvärme tills dem börjar få lite yta.
Gå sedan ner med finhackad schalottenlök, fint riven vitlök och tomaterna, delade på hälften. Stek i 1-2 minuter.
Tillsätt sedan kalvfonden och grädden. Koka upp och låt puttra i ca 5-7min. Salta och peppra efter eget smak och tycke.
När grädden tjocknat lite grann kan du gå i med pastan och lite av pastavattnet. Rör om och ha sedan ner riven parmesan, oxfilé och mer pastavatten vid behov.
Servera pastan direkt. Garnera med riven parmesan och kruspersilja.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet till såsen.
Tärna oxfilén i grova tärningar, ca 2 cm breda.
Hetta upp rapsoljan på hög värme och stek oxfilétärningarna ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått fin yta.
Lyft ut oxfilén ur stekpannan. Ställ åt sidan.
Ha ner kantarellerna och smör i stekpannan och stek på medelvärme tills dem börjar få lite yta.
Gå sedan ner med finhackad schalottenlök, fint riven vitlök och tomaterna, delade på hälften. Stek i 1-2 minuter.
Tillsätt sedan kalvfonden och grädden. Koka upp och låt puttra i ca 5-7min. Salta och peppra efter eget smak och tycke.
När grädden tjocknat lite grann kan du gå i med pastan och lite av pastavattnet. Rör om och ha sedan ner riven parmesan, oxfilé och mer pastavatten vid behov.
Servera pastan direkt. Garnera med riven parmesan och kruspersilja.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet till såsen.
Tärna oxfilén i grova tärningar, ca 2 cm breda.
Hetta upp rapsoljan på hög värme och stek oxfilétärningarna ca 2 minuter på varje sida eller tills de fått fin yta.
Lyft ut oxfilén ur stekpannan. Ställ åt sidan.
Ha ner kantarellerna och smör i stekpannan och stek på medelvärme tills dem börjar få lite yta.
Gå sedan ner med finhackad schalottenlök, fint riven vitlök och tomaterna, delade på hälften. Stek i 1-2 minuter.
Tillsätt sedan kalvfonden och grädden. Koka upp och låt puttra i ca 5-7min. Salta och peppra efter eget smak och tycke.
När grädden tjocknat lite grann kan du gå i med pastan och lite av pastavattnet. Rör om och ha sedan ner riven parmesan, oxfilé och mer pastavatten vid behov.
Servera pastan direkt. Garnera med riven parmesan och kruspersilja.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Hej Camilla!
Jag undrar vilken typ av kalvfond du använder?
Hejhej, jag använder inte något särskilt märke utan tar det jag hittar ❤️