Oreodessert i glas

112 röster
En superenkelt och pampig oreodessert i glas bestående av oreokex, chokladmousse, oreo cheesecake, vispad grädde och massa oreosmul.

Denna oreodessert i glas är en riktigt festligt dekadent och chokladig efterrätt i glas för den som älskar oreo. En riktig oreodröm! I det här receptet har jag låtit mig inspireras av min no bake oreo cheesecake och skapat en dessert med oreosmul i botten, fluffig chokladmousse (den gamla vanlig som jag alltid kör på med äggulor som bas), krämig oreo cheesecake, vispad grädde och ännu mer oreosmul. Barnsligt gott och busenkelt att göra!

oreodessert

Receptet ger 4 portioner oreodessert i glas om du gör dem i glas som rymmer 30 cl. Jag har använt mig av DESSA glas.

Botten:

1 paket oreo original à 154 g

Chokladmousse:

100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

2 äggulor

2 dl vispgrädde

Oreo cheesecake:

1 paket oreo original à 154 g

300 g kylskåpskall färskost

1,5 dl kylskåpskall vispgrädde

1 dl florsocker

Dekoration:

2 dl vispgrädde

8 st smulade oreokex + 4 minioreo

Steg för steg bilder på hur man gör oreodessert i glas.

Gör såhär:

  1. Botten: Smula kexen till botten i matberedare eller för hand. Fördela kexsmulet i botten på alla glasen.
  2. Chokladmousse: Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  3. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp eller spritsa ut chokladmoussen i glasen. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör oreo cheesecake.
  6. Oreo cheesecake: Mixa kexen till cheesecaken i matberedare eller för hand.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsockret och ha ner kexsmulet. Vänd ihop till en tjock och jämn cheesecake smet.
  8. Fördela cheesecakesmeten i glasen ovanpå moussen. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du dekorerar och serverar.
  9. Toppa varje dessert med vispad grädde, oreosmul och mini oreos vid servering.
Prenumerera
Notis om
guest
11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helene
Helene
3 månader sedan

Låter supergott! Måste provas. Men oj så stora portioner? Orkar man äta ett halvt paket Oreos + nästan 1,5 dl grädde per person, inklusive cream cheese, socker mm? Blir nog 8 portioner.

Last edited 3 månader sedan by Helene
Emma
Emma
3 månader sedan

Hej! Undrar om den vita krämen i kexen ska vara med när man smular dem?

Lina
Lina
3 månader sedan

Kan man göra dessa dagen innan? Fram till sista momentet med grädde och oreos? Låter så gott!!

Gizem
Gizem
3 månader sedan

Hej! Går det att använda oreo med brownie smak istället för original? Eller blir det för chokladig?

Cecilia
Cecilia
3 månader sedan

SUPER GOTT!! Lite mycket då det är väldigt mastigt men vår nyårs dessert blev fulländad😍

Tyra
Tyra
3 månader sedan

Hej, undrar om du har någon ungefär tid på detta? Går de snabbt arts fixa eller behöver man mycket tid?

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x