Oreodessert i glas

En superenkelt och pampig oreodessert i glas bestående av oreokex, chokladmousse, oreo cheesecake, vispad grädde och massa oreosmul.

Denna oreodessert i glas är en riktigt festligt dekadent och chokladig efterrätt i glas för den som älskar oreo. En riktig oreodröm! I det här receptet har jag låtit mig inspireras av min no bake oreo cheesecake och skapat en dessert med oreosmul i botten, fluffig chokladmousse (den gamla vanlig som jag alltid kör på med äggulor som bas), krämig oreo cheesecake, vispad grädde och ännu mer oreosmul. Barnsligt gott och busenkelt att göra!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
oreo dessert

Oreodessert i glas

Portioner: 4

Ingredienser

Botten:
1 paket oreo original à 154 g

Chokladmousse:
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Oreo cheesecake:
1 paket oreo original à 154 g
300 g kylskåpskall färskost
1,5 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker

Dekoration:
2 dl vispgrädde
8 st smulade oreokex + 4 minioreo

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Botten:
1 paket oreo original à 154 g

Chokladmousse:
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Oreo cheesecake:
1 paket oreo original à 154 g
300 g kylskåpskall färskost
1,5 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker

Dekoration:
2 dl vispgrädde
8 st smulade oreokex + 4 minioreo

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 4 portioner oreodessert i glas om du gör dem i glas som rymmer 30 cl. Jag har använt mig av DESSA glas.

  1. Botten: Smula kexen till botten i matberedare eller för hand. Fördela kexsmulet i botten på alla glasen.
  2. Chokladmousse: Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  3. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp eller spritsa ut chokladmoussen i glasen. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör oreo cheesecake.
  6. Oreo cheesecake: Mixa kexen till cheesecaken i matberedare eller för hand.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsockret och ha ner kexsmulet. Vänd ihop till en tjock och jämn cheesecake smet.
  8. Fördela cheesecakesmeten i glasen ovanpå moussen. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du dekorerar och serverar.
  9. Toppa varje dessert med vispad grädde, oreosmul och mini oreos vid servering.
Steg för steg

Video

Receptet ger 4 portioner oreodessert i glas om du gör dem i glas som rymmer 30 cl. Jag har använt mig av DESSA glas.

  1. Botten: Smula kexen till botten i matberedare eller för hand. Fördela kexsmulet i botten på alla glasen.
  2. Chokladmousse: Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  3. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp eller spritsa ut chokladmoussen i glasen. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör oreo cheesecake.
  6. Oreo cheesecake: Mixa kexen till cheesecaken i matberedare eller för hand.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsockret och ha ner kexsmulet. Vänd ihop till en tjock och jämn cheesecake smet.
  8. Fördela cheesecakesmeten i glasen ovanpå moussen. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du dekorerar och serverar.
  9. Toppa varje dessert med vispad grädde, oreosmul och mini oreos vid servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
32 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helene
Helene
3 years ago

Låter supergott! Måste provas. Men oj så stora portioner? Orkar man äta ett halvt paket Oreos + nästan 1,5 dl grädde per person, inklusive cream cheese, socker mm? Blir nog 8 portioner.

Last edited 3 years ago by Helene
Emma
Emma
3 years ago

Hej! Undrar om den vita krämen i kexen ska vara med när man smular dem?

Vivianne Sävlind
Vivianne Sävlind
3 years ago

Hej. Ser supergott ut. Kan man göra den dagen innan man skall äta den?

Ebba
Ebba
3 years ago

Kan dom stå i kylen 1 dag eller rekommenderas det att göra dom samma dag som dom ska ätas?

Katarina
Katarina
3 years ago

Kan man förbereda allt var för sig dagen innan o sen spritsa allt innan man ska äta?

Carolin
Carolin
3 years ago

Hej !
Ser jättegott ut.
Tänkte göra den till nyår , kan man göra den en dag innan ? :)) Tack för goda recept 😍.

Josefin
Josefin
3 years ago

Kan den stå i 24h i kylskåpet före servering?

Evelina
Evelina
3 years ago

Hej!
Undrar om man kan göra den dagen innan man ska äta den?? Låter helt fantastiskt 🥰

Caritha Anderius
Caritha Anderius
3 years ago

Hej! Detta blir vår nyårsdessert:) Min fråga är hur mycket jag kan förbereda såhär dagen innan?

Lina
Lina
3 years ago

Kan man göra dessa dagen innan? Fram till sista momentet med grädde och oreos? Låter så gott!!

Ulrika
Ulrika
3 years ago

Kan man göra det kvällen innan eller smälter cheesecaken då?

Lawin
Lawin
3 years ago

Hej ska man smula otro kexen med den vita fyllningen i eller ska man ta bort den

Elsa
Elsa
3 years ago

Hur lång tid tar den att göra? Kan man förbereda den i förväg, tex dagen före?

Gizem
Gizem
3 years ago

Hej! Går det att använda oreo med brownie smak istället för original? Eller blir det för chokladig?

Cecilia
Cecilia
3 years ago

SUPER GOTT!! Lite mycket då det är väldigt mastigt men vår nyårs dessert blev fulländad😍

Tyra
Tyra
3 years ago

Hej, undrar om du har någon ungefär tid på detta? Går de snabbt arts fixa eller behöver man mycket tid?

Entisar Johar
Entisar Johar
3 years ago

Very good

Embla
Embla
2 years ago

Hej! Gjorde dessa ikväll men moussen verkade inte vilja stelna? Följde receptet till punkt och pricka 🙁 allt smakade fantastiskt åtminstone 😊

Emelie
Emelie
2 years ago

Detta måste testas!!😍
O glasen var ju jätte fina!! Vart är dom köpta? 😍

Hej
Hej
2 years ago

Hur lång tid tar det?

Mimmi
Mimmi
2 years ago

Hej!
Om man ska göra det i en rund springform 20-25 cm…hur ska man tänka…dubbel sats?
Mvh
Mimmi

Mimmi
Mimmi
Svara till  camillahamid
2 years ago

Tack så mycket 🙏🏽!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?