Oreo fudge

Fotograf: Ulrika Pousette

Oreo fudge – vit choklad fudge med krispiga bitar av oreo.

Det är ingen hemlis att jag ÄLSKAR att baka med Oreo. Mitt senaste påhitt med dessa ljuvliga kakor är Oreo fudge. En ljuvligt len och god vit choklad fudge med krispiga bitar av Oreos. Dessutom är den busenkel att göra och kräver bara 6 ingredienser!

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Oreo fudge

Portioner: 24

Ingredienser

300 g vit choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
25 g smör
2 krm salt
12 Oreos original
Oreo minis att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

300 g vit choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
25 g smör
2 krm salt
12 Oreos original
Oreo minis att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 24 bitar Oreo fudge.

  1. Klä en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält ihop vit choklad, sötad kondenserad mjölk och smör över ett vattenbad tills det gått ihop till en jämn smet.
  3. Ta bort bunken från värmen och ställ åt sidan medan du förbereder dina Oreo-kex.
  4. Grovhacka Oreo original och vänd ner dem i chokladsmeten.
  5. Häll upp smeten i formen och garnera med Oreo minis.
  6. Låt stå i kylen i minst 3h innan du skär upp och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 24 bitar Oreo fudge.

  1. Klä en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält ihop vit choklad, sötad kondenserad mjölk och smör över ett vattenbad tills det gått ihop till en jämn smet.
  3. Ta bort bunken från värmen och ställ åt sidan medan du förbereder dina Oreo-kex.
  4. Grovhacka Oreo original och vänd ner dem i chokladsmeten.
  5. Häll upp smeten i formen och garnera med Oreo minis.
  6. Låt stå i kylen i minst 3h innan du skär upp och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
Ida
1 year ago

Kan man göra detta med glutenfria oreos tro?

Patricia
Patricia
Svara till  Ida
1 year ago

Jag gjorde glutenfria igårkväll och skar precis upp dem och smaka av. Gick väldigt bra att göra glutenfri. Jag använde Coppenrath double coooky 🙂
Ev hade jag kanske kylt kakorna innan så de smular mindre men det är en smaksak. 🙂 Går säker lika bra med Sempers Cookie O’s. 🙂

Ann-Sofie
Ann-Sofie
1 year ago

Går det att använda karamelliserad mjölk istället för kondenserad?

Anna A
Anna A
1 year ago

Vi tyckte den blev alldeles för kladdig & inte så fudgig. Gjorde helt enligt receptet. Väldigt söt (men god tyckte barnen).

Hanna Eled
Hanna Eled
1 year ago

Hej! Hur länge kan man förvara i kyl? Går det att frysa in för längre hållbarhet?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?