Oreo cookies

23 röster
oreo cookies

Segmjuka chocolate chip cookies med bitar av både mjölkchoklad och oreos. Dessa oreo cookies är rena drömmen för dig som älskar både chocolate chip cookies och oreos. En härlig kaka med olika konsistenser. För det är det spröda från oreo-kakorna inuti de sega chocolate chip cookiesarna som ger de här kakorna det lilla extra. De bara smälter i munen för att de är så goda.

oreo cookies

När jag först kom på den här idén så tänkte jag inte ens genomföra den på grund av att det i dubbel bemärkelse kändes som ”kaka på kaka”. Men det var tur att jag inte lyssnade på min första instinkt för dessa oreo cookies blev löjligt goda.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man lyckas med sina chocolate chip cookies.

Receptet ger ca 15 stora eller 30 mindre oreo cookies.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk maizena

200 g grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar

1 paket Oreos à 154 g samt mini oreos att dekorera med

Gör såhär:

  1. Grovhacka oreokakorna och mjölkchokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen och de grovhackade Oreo-kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och kakorna och arbeta snabbt ihop tills chokladen och kexen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 15 eller 30 lika stora delar och fördela på plåtarna med generöst mellanrum mellan dem.
  6. Grädda dina oreo cookies i mitten av ugnen i ca 12 minuter. eller tills de fått en gyllenbrun färg bara på den yttersta kanten.
  7. Ta ut kakorna och låt dem svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!

TIPS!

  • Gör dina oreo cookies veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
1 månad sedan

Underbart goda! <3 Bästa receptet!

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x