Oreo cookies

Segmjuka chocolate chip cookies med bitar av både mjölkchoklad och oreos. Dessa oreo cookies är rena drömmen för dig som älskar både chocolate chip cookies och oreos. En härlig kaka med olika konsistenser. För det är det spröda från oreo-kakorna inuti de sega chocolate chip cookiesarna som ger de här kakorna det lilla extra. De bara smälter i munen för att de är så goda.

När jag först kom på den här idén så tänkte jag inte ens genomföra den på grund av att det i dubbel bemärkelse kändes som “kaka på kaka”. Men det var tur att jag inte lyssnade på min första instinkt för dessa oreo cookies blev löjligt goda.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
oreo cookies

Oreo cookies

Portioner: 15

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar
1 paket Oreos à 154 g samt mini oreos att dekorera med

Tips!

  • Gör dina oreo cookies veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar
1 paket Oreos à 154 g samt mini oreos att dekorera med

TIPS!

  • Gör dina oreo cookies veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka oreokakorna och mjölkchokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen och de grovhackade Oreo-kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och kakorna och arbeta snabbt ihop tills chokladen och kexen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 15 eller 30 lika stora delar och fördela på plåtarna med generöst mellanrum mellan dem.
  6. Grädda dina oreo cookies i mitten av ugnen i ca 12 minuter. eller tills de fått en gyllenbrun färg bara på den yttersta kanten.
  7. Ta ut kakorna och låt dem svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka oreokakorna och mjölkchokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen och de grovhackade Oreo-kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och kakorna och arbeta snabbt ihop tills chokladen och kexen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 15 eller 30 lika stora delar och fördela på plåtarna med generöst mellanrum mellan dem.
  6. Grädda dina oreo cookies i mitten av ugnen i ca 12 minuter. eller tills de fått en gyllenbrun färg bara på den yttersta kanten.
  7. Ta ut kakorna och låt dem svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

3.6 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
4 years ago

Underbart goda! <3 Bästa receptet!

Sara
Sara
4 years ago

Går dessa bra att frysa?

Moa
Moa
4 years ago

Extremt goda, bästa receptet jag använt mig av när jag bakat cookis🤤😍

Elin
Elin
4 years ago

När lägger man dit mini Oreos? Innan gräddning eller direkt efter?

Hej
Hej
3 years ago

Jättegoda, min familj och jag älskade det!

Tips!

  • Gör dina oreo cookies veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?