No bake kärleksmumscheesecake

Ni har säkert märkt att jag är inne i lite av en kärleksmumsperiod just nu. Men ja, ni vet, min kärlek för kärleksmumsglasyr är större än vad ord kan beskriva och då vill jag bara ha det på allt. Idag fick den pryda en no bake chokladcheesecake och resultatet blev helt enkelt en no bake kärleksmumscheesecake.

Spröd digestivebotten, härligt krämig chokladcheesecake och drömmig kärleksmumsglasyr. Tänk er dem tre tillsammans i en och samma tugga. Godare cheesecake får man leta efter.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake kärleksmumscheesecake

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
75 g smör
10 stycken digestivekex
1 msk kakao

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
2 dl florsocker

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
75 g smör
0,5 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
kokosflingor att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
75 g smör
10 stycken digestivekex
1 msk kakao

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
2 dl florsocker

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
75 g smör
0,5 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
kokosflingor att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  5. Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
  6. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  7. Bre ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 h innan servering men helst längre än så.
  8. Under tiden kan du göra glasyren. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  9. Lossa cheesecaken från formen, lägg upp på ett fat. Bre ut glasyren på cheesecaken och dekorera med kokosflingor.
  10. Förvara cheesecaken i kylskåpet eller servera direkt!
Steg för steg

Video
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  5. Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
  6. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  7. Bre ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 h innan servering men helst längre än så.
  8. Under tiden kan du göra glasyren. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  9. Lossa cheesecaken från formen, lägg upp på ett fat. Bre ut glasyren på cheesecaken och dekorera med kokosflingor.
  10. Förvara cheesecaken i kylskåpet eller servera direkt!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Molly
Molly
3 years ago

Hej! Kanske en dum fråga men ska kaffet till glasyren vara bryggt eller ej?😇
Tack för många goda recept och för all inspiration!

Nelly
Nelly
3 years ago

Hej! Går denna att frysa?💕

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?