No bake cheesecake i strut

Inlägget är i annonssamarbete med kalasdekorationer.se

Bakverk i glasstrut är ett så himla smidigt och roligt sätt att bjuda på fika på. Speciellt till kalas och fest! Jag har tidigare tagit fram ett recept på kladdkaka i glasstrut och möjligheterna är oändliga! Dagens fikastrutar fyllde jag med no bake cheesecake smaksatt med mjölkchoklad och toppad med massa gottis. Förutom att den här varianten på cheesecake är galet god så tar den knappt 30 minuter att svänga ihop och de går att hugga in i direkt. Hur bra?!

De här cheesecakestrutarna kommer jag att baka live på min instagram @mykitchenstories.se på torsdag 14/2 kl.20:00. Var gärna med och baka tillsammans med mig! Beställer du hem detta cupcake baking rack som jag har ställt strutarna i idag, hinner du få hem det lagom till livesändningen på torsdag. Med min rabattkod “MYKITCHENSTORIES” få du dessutom 20% rabatt på hela sortimentet hos kalasdekorationer.se. En av er kommer dessutom att kunna vinna ett cupcake baking rack under livesändningen genom att besvara en fråga som jag ställer i livesändningen. Detta vill ni inte missa!

På min instagram @mykitchenstories.se har jag lagt upp en steg för steg-video på hur jag gör de här mumsiga dessertstrutarna.

Receptet ger 8 stycken strutar.

Ingredienser:

100 g mjölkchoklad att doppa strutarna i

8 glasstrutar

600 g kylskåpskall färskost

1 dl kylskåpskall vispgrädde

200 g mjölkchoklad

Dekoration: toffifee, dubbelnougat, färska bär, guldflingor

Gör såhär:

  1. Grovhacka 100 g mjölkchoklad och smält i en värmetålig skål över ett vattenbad. Låt svalna.
  2. Doppa öppningen av varje strut i chokladen och ställ sedan struten i ditt cupcake baking rack. Ställ i kylskåpet medan du förbereder cheesecakefyllningen.
  3. Grovhacka 200 g mjölkchoklad och smält i en värmetålig skål över ett vattenbad. Låt svalna.
  4. I en bunke vispar du ihop färskost och vispgrädde med elvisp på medelhastighet till en jämn och krämig smet.
  5. Tillsätt den avsvalnade och smälta mjölkchokladen. Vispa lite till.
  6. Lägg cheesecakefyllningen i en spritspåse och fyll dina glasstrutar med den.
  7. Garnera med valfri topping. Jag använde dubbelnougat, toffifee och färska bär.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nova
Nova
2 år sedan

Riktigt gott och lätt var det även för en nionde klassare som mig:)

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x