No bake centerpaj

Jag är nog inte ensam om att älska centerchoklad. Jag brukar inte vara mycket för just mjölkchoklad, väljer hellre mörk om det finns men just center är jag svag för. Dessutom är det en ljuvlig choklad att baka med. Dagens mumsighet är inspirerad av just center. Den här pajen består av en spröd chokladbotten, krämig kolafyllning, mjölkchokladganache och så massa center såklart. Super enkel att göra och bakas utan ugn!

Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter och måtten 35×11 cm och ger ca 10-12 generösa bitar.

Ingredienser (botten):

10 digestivekex

75 g smör

3 msk kakao

Ingredienser (fyllning):

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Ingredienser (topping):

200 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

2 rullar center à 78 g

flingsalt

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, tätt med hjälp av baksidan av en sked, tills den täcker hela insidan av pajformen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du fyller den.
  4. Bre ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du förbereder toppingen.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål.
  6. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank chokladsmet.
  7. När chokladsmeten svalnat och tjocknat, men fortfarande har en bredbar konsistens är den redo att bre ut på kolafyllningen.
  8. Toppa med center och flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna och svalna innan serverar.

TIPS!

  • Gör pajen glutenfri genom att byta ut kexen till dubbelt så många glutenfria digestivekex.
Prenumerera
Notis om
guest
17 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Päivi
Päivi
8 månader sedan

Menar du färdig kolasås dulce de leche??

Therese
Therese
8 månader sedan

Hej
Vad kan jag byta ut center med. Då det kan innehålla hasselnötter.är allergisk

Last edited 8 månader sedan by Therese
Lovisa
Lovisa
8 månader sedan

Hej, måste man ha en rektangulär form? Kan man inte ha en rund med löstagbar kant?

Emelie
Emelie
2 månader sedan

Hur vetman om man vill köpa färdigkokt kondenserad mjölk att den är färdig i affären?

Zuhal
Zuhal
2 månader sedan

Please can u give the recipe in English thanks

Maria
Maria
2 månader sedan

Hej! Finns det nåt laktosfritt alternativ till just den karameliserade mjölken? Den innehåller väldigt mycket laktos. Grädden byts ut lätt till laktosfritt, de andra ingredienserna kan jag äta, de innehåller inte så mycket laktos (min mage tål lite gran).

Stella
Stella
2 månader sedan

Min vill inte stelna, vet du vad jag gjort för fel?

Dalia
Dalia
2 månader sedan

Du är så himla duktig.. det vattnas i munnen när man ser bilderna på allt som du bakar 🤤🤤🤤

Christina
Christina
2 månader sedan

Kan man frysa in denna paj?

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x