No bake centerpaj

Jag är nog inte ensam om att älska centerchoklad. Jag brukar inte vara mycket för just mjölkchoklad, väljer hellre mörk om det finns men just center är jag svag för. Dessutom är det en ljuvlig choklad att baka med. Dagens mumsighet är inspirerad av just center. Den här pajen består av en spröd chokladbotten, krämig kolafyllning, mjölkchokladganache och så massa center såklart. Super enkel att göra och bakas utan ugn!

Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter och måtten 35×11 cm och ger ca 10-12 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake centerpaj

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (botten):
10 digestivekex
75 g smör
3 msk kakao

Ingredienser (fyllning):
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Ingredienser (topping):
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
2 rullar center à 78 g
flingsalt

Tips!

  • Gör pajen glutenfri genom att byta ut kexen till dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
10 digestivekex
75 g smör
3 msk kakao

Ingredienser (fyllning):
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Ingredienser (topping):
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
2 rullar center à 78 g
flingsalt

TIPS!

  • Gör pajen glutenfri genom att byta ut kexen till dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, tätt med hjälp av baksidan av en sked, tills den täcker hela insidan av pajformen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du fyller den.
  4. Bre ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du förbereder toppingen.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål.
  6. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank chokladsmet.
  7. När chokladsmeten svalnat och tjocknat, men fortfarande har en bredbar konsistens är den redo att bre ut på kolafyllningen.
  8. Toppa med center och flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna och svalna innan serverar.
Steg för steg

Video
  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, tätt med hjälp av baksidan av en sked, tills den täcker hela insidan av pajformen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du fyller den.
  4. Bre ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du förbereder toppingen.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål.
  6. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank chokladsmet.
  7. När chokladsmeten svalnat och tjocknat, men fortfarande har en bredbar konsistens är den redo att bre ut på kolafyllningen.
  8. Toppa med center och flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna och svalna innan serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
29 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Päivi
Päivi
4 years ago

Menar du färdig kolasås dulce de leche??

Therese
Therese
4 years ago

Hej
Vad kan jag byta ut center med. Då det kan innehålla hasselnötter.är allergisk

Last edited 4 years ago by Therese
Lovisa
Lovisa
4 years ago

Hej, måste man ha en rektangulär form? Kan man inte ha en rund med löstagbar kant?

Valentina
Valentina
4 years ago

Tror du det kan bli gott om man byter ut och tar oreo istället för digestive? 😍

Ebba Björnlod
Ebba Björnlod
4 years ago

Kan man baka klart allt 1 dygn innan och det får stå i kylen. Eller ska man vänta med toppingen till samma dag? 😃 Kram

Last edited 4 years ago by Ebba Björnlod
Emelie
Emelie
3 years ago

Hur vetman om man vill köpa färdigkokt kondenserad mjölk att den är färdig i affären?

Zuhal
Zuhal
3 years ago

Please can u give the recipe in English thanks

Maria
Maria
3 years ago

Hej! Finns det nåt laktosfritt alternativ till just den karameliserade mjölken? Den innehåller väldigt mycket laktos. Grädden byts ut lätt till laktosfritt, de andra ingredienserna kan jag äta, de innehåller inte så mycket laktos (min mage tål lite gran).

Stella
Stella
3 years ago

Min vill inte stelna, vet du vad jag gjort för fel?

azze
azze
Svara till  Stella
3 years ago

har du köpt rätt mjölk ? finns två olika ena kokar man själv i 4 timmar , den andra är färdig kokt

Dalia
Dalia
3 years ago

Du är så himla duktig.. det vattnas i munnen när man ser bilderna på allt som du bakar 🤤🤤🤤

Elin
Elin
3 years ago

Har du tips på vart jag kan köpa en sådan rektangulär form? 😍

Sara Rydström Fälth
Sara Rydström Fälth
3 years ago

Sååå himla god,med väldigt söt så en lien ruta räckte 😄men då har man den längre!! Tänkte lägga salta jordnötter på nästa gång.

Christina
Christina
3 years ago

Kan man frysa in denna paj?

Neele
Neele
3 years ago

Hej! Kan man göra denna nån dag innan serveringen. (Kan den stå i kylskåpet isåfall)

Sandra
Sandra
3 years ago

Kan man använda något annat än dulce de leche? Koka egen, i så fall hur?

Linnéa
Linnéa
3 years ago

Det låter så himla gott! Det skulle verkligen göra min dag om du svarade❤️

Tips!

  • Gör pajen glutenfri genom att byta ut kexen till dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?