No bake blåbärscheesecake

4 röster
blåbärscheesecake
En krämig och god blåbärscheesecake som bakas utan ugn.
Foto: Ulrika Pousette

Det är så gott med blåbär! Jag har i det både i gröten på morgonen och som smaksättning och dekoration i bakverk. Färgen är magisk och smaken likaså. Idag vill jag tipsa er om att baka den här blåbärscheesecaken som bakas utan ugn.

Receptet bakas i en rund springform med diameter 23 cm, vilket ger 10-12 bitar.

Ingredienser:

15 digestivekex

100 g smör

225 g frysta blåbär

saft från 1 citron

1 tsk agar agar pulver eller 2 tsk gelatinpulver

1,5 dl strösocker

600 g färskost

2 dl vispgrädde

färska blåbär att dekorera med

Steg för steg – bilder på hur man gör fyllningen till no bake blåbärscheesecake.

Gör såhär:

  1. Botten: Fodra din sprinform med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan av en matsked. Se till att packa riktigt tätt. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Koka upp blåbär med citronsaft till ett mos.
  6. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får en slät puré. Koka upp purén tillsammans med agar agar pulver och strösocker i 3-4 minuter. Häll upp blåbärspurén i en skål och låt svalna tills den tjocknat i rumstemperatur.
  7. Vispa ihop färskost och ovispad grädde krämigt med elvisp. Tillsätt den avsvalnade blåbärspurén och vispa lite till.
  8. Bre ut fyllningen över botten och låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering.
  9. Dekorera med färska blåbär och citronmeliss. Servera och njut!

TIPS!

  • Gör glutenfri blåbärscheesecake genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
2 år sedan

Kan man utesluta gelatinpulvret ? 🙂

Stina
Stina
2 år sedan

Hej 😊 Jag ska göra 2 av dina no bake cheesecake till i helgen (citron och blåbär) Jag kommer göra dom på fredagen och sen ta med mig dom till middag på lördag. Jag antar att dom kan stå i kylen över ett dygn, men påvägen till middagen sen, måste jag ha frysväska till dessa eller klarar dom sig? Väldigt tacksam för svar 🤗🥰

Anna
Anna
2 år sedan

Hej, kan man göra den dagen innan?

jaja
jaja
1 år sedan

Kan man använda vegegel istället för agar agar pulver eller gelatin blad

Agnes
Agnes
1 år sedan

Jag bakade denna men använde gelésocker multi istället för vanligt socker och uteslöt gelatin. Sen mixade blåbären med stavmixer utan att sila. Det blev väldigt lyckat, tack för ett bra recept!

Eva Assmar
Eva Assmar
2 månader sedan

Hej! Hur långt i förväg kan man baka kakan? Är det ok med 2 dagar innan?

Petra
Petra
1 månad sedan

Jag har gelatinblad hemma, hur många behöver jag? 😊

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x