Som jag har längtat efter att dela med mig av den här nyheten till er!! Numera kommer ni att hitta mig och min blogg här på köket.se, en av Sveriges största receptsajter. Efter två år på härliga blogg.se ska det blir superspännande att fortsätta blogga på en ny plattform och inspireras till att skapa ännu fler smaskiga recept. Detta ska självklart firas med tårta! Receptet på min “köket-tårta” med klassiska smaker av hallon och choklad hittar ni nedan och ger ca 10-12 bitar. Kram!
Tårtbotten görs enkelt utan dl-mått och fyllningarna är gelatinfria. Den bakas i en rund form med diameter på 15 cm.
Ta fram 3 lika stora glas och kläck 3 stycken ägg i ett av dem. Ställ glaset med ägg bredvid de andra och mät med hjälp av ögonmått upp vetemjöl och strösocker i respektive glas så att glasen har lika mycket innehåll. I glaset med vetemjöl lägger du 1 tsk bakpulver och gärna rivet skal från 1 citron.
Dekoration:
Chokladglasyr (smält samman 100 g mörk grovhackad choklad med ca 2 tsk matolja eller annan neutral olja). När den svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens kan du dekorera din kalla tårta med den. Börja med att hälla ut chokladglasyren på tårtans topp och putta sedan försiktigt glasyren över kanten med en sked för en ”drip”-effekt.
Sedan är det bara att go bananas med maränger, färska bär, godis, vispgrädde. Ja, you name it! Du kan dekorera en drip cake precis hur galet du vill.
Kan man göra smörkrämen iförväg och ha den i kylen om man ska använda det dagen efter?
Absolut! Men ta fram den någon timme eller så innan användning så den hinner få rumstemperatur och vispa eventuellt upp den innan användning också 🙂