Müslibars

77 röster
müslibars
Lyxiga och goda müslibars med härligt tuggmotstånd och choklad som görs på bara 5 ingredienser!

Att göra sina egna müslibars är galet enkelt, kräver bara 5 ingredienser och smakar dessutom ljuvligt. Det är dessutom det perfekta mellanmålet att alltid ha redo i kyl eller väska påväg till skolan eller jobbet. Dessa müslibars blir sådär härligt mjuksega med mycket tuggmotstånd från nötter och torkade frukter (om du väljer en sådan müsli) och extra lyxiga med lite choklad och flingsalt.

müsli bar

Hur många det blir beror såklart på hur stora eller små müslibars du väljer att skära upp samt hur tjocka eller tunna du gör dem men jag skar ut så att jag fick ut ca 20 bitar.

Ingredienser:

300 g müsli av valfri sort

250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)

0,5 tsk salt

6 msk kokosolja

100 g mörk choklad

flingsalt att garnera med

I videon ovan visar jag steg för steg hur man gör sina egna müslibars!

Gör såhär:

  1. Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt. Mixa ihop till en formbar massa (i videon ger jag tips på hur man kan göra om man inte har en matberedare).
  2. Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1h.
  3. Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
  4. Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valdri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.

TIPS!

  • Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
  • Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
21 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria P
Maria P
1 år sedan

Mums men jag tycker inte så mycket om dadlar, vad kan jag ta istället för dom ?
Mvh Maria P (glutenfri )

Paola
Paola
1 år sedan

Om man inte gillar dadlar vad kan man använda då?

Rebecca
Rebecca
1 år sedan

Hej!
Kan man byta ut kokosoljan mot något annat? En annan olja eller så? 😍

Emma
Emma
1 år sedan

Hej!
Dom ska jag pröva! 👌🏼😍 men om jag har torkade dadlar funkar det ändå? El ska jag blötlägga & de går att använda?
Tack för mycket goda, inspirerande bakverk! Älskar din instagram 😃

filippa
filippa
1 år sedan

Kan man använda sig utav frysta bär? Typ som hallon?

Engla
Engla
1 år sedan

Hej! Om man har urkärnade dadlar, hur mycket ska de väga då ungefär?

Narjes
Narjes
1 år sedan

Hej
Kan man byta kokosolja mot olivolja

Malin
Malin
1 år sedan

Bakade dessa igår. Herregud så goda!!

Sofia
Sofia
1 år sedan

Har gjort dessa flera gånger och gillar dom verkligen! Men dom smular och går sönder när jag skär upp dom, vad gör jag för fel?

Leta
Leta
8 månader sedan

Bakade dessa idag, herregud vad goda. Detta kommer jag att baka igen 😍

Sofie
Sofie
6 månader sedan

Funkar dessa att frysa? 🙂

Sofie
Sofie
Svara på  Camilla Hamid
6 månader sedan

Åh vad bra! Tack för svar 😀

Doris
Doris
6 månader sedan

Gjort det här receptet en gång innan blev så nöjd med resultatet!
Ps: Älskar dig och sluta aldrig med det du gör!😍🥰

Deniz
Deniz
5 månader sedan

Det har gått ETT år o du har fortfarande inte svarat på frågor om vad kokosolja kam bytas ut mot !!!

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x