
Att göra sina egna müslibars är galet enkelt, kräver bara 5 ingredienser och smakar dessutom ljuvligt. Det är dessutom det perfekta mellanmålet att alltid ha redo i kyl eller väska påväg till skolan eller jobbet. Dessa müslibars blir sådär härligt mjuksega med mycket tuggmotstånd från nötter och torkade frukter (om du väljer en sådan müsli) och extra lyxiga med lite choklad och flingsalt.

Hur många det blir beror såklart på hur stora eller små müslibars du väljer att skära upp samt hur tjocka eller tunna du gör dem men jag skar ut så att jag fick ut ca 20 bitar.
Ingredienser:
300 g müsli av valfri sort
250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)
0,5 tsk salt
6 msk kokosolja
100 g mörk choklad
flingsalt att garnera med
Gör såhär:
- Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt. Mixa ihop till en formbar massa (i videon ger jag tips på hur man kan göra om man inte har en matberedare).
- Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1h.
- Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
- Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valdri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.
TIPS!
- Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
- Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.
Mums men jag tycker inte så mycket om dadlar, vad kan jag ta istället för dom ?
Mvh Maria P (glutenfri )
Om man inte gillar dadlar vad kan man använda då?
Blötlagda russin 🙂
Hej!
Kan man byta ut kokosoljan mot något annat? En annan olja eller så? 😍
Hej!
Dom ska jag pröva! 👌🏼😍 men om jag har torkade dadlar funkar det ändå? El ska jag blötlägga & de går att använda?
Tack för mycket goda, inspirerande bakverk! Älskar din instagram 😃
Kan man använda sig utav frysta bär? Typ som hallon?
Hej! Om man har urkärnade dadlar, hur mycket ska de väga då ungefär?
Hej
Kan man byta kokosolja mot olivolja
Bakade dessa igår. Herregud så goda!!
😍😍😍
Har gjort dessa flera gånger och gillar dom verkligen! Men dom smular och går sönder när jag skär upp dom, vad gör jag för fel?
Testa ha i lite mer dadlar eller mer kokosolja 🥰
Bakade dessa idag, herregud vad goda. Detta kommer jag att baka igen 😍
Så kul att du gillade dem, tack! 😍
Funkar dessa att frysa? 🙂
Går jättebra! 😊
Åh vad bra! Tack för svar 😀
Gjort det här receptet en gång innan blev så nöjd med resultatet!
Ps: Älskar dig och sluta aldrig med det du gör!😍🥰
Gud vad glad jag blir, tack snälla du! 🥰
Det har gått ETT år o du har fortfarande inte svarat på frågor om vad kokosolja kam bytas ut mot !!!
Går att byta mot smör eller neutral olja 🥰
Sonen behöver äta mellanmål för att orka skoldagen men har dålig aptit pga sin ADHD medicin. Med ljus choklad på blir dessa ”skolkakor” tillräckligt goda för att han ska äta dem. Tack! 😊
Hejhej! Åh tack själv, vad glad jag blir att det underlättar! Kram på er! ❤️