Müslibars

Fotograf: Ulrika Pousette

Lyxiga och goda müslibars med härligt tuggmotstånd och choklad som görs på bara 5 ingredienser!

Att göra sina egna müslibars är galet enkelt, kräver bara 5 ingredienser och smakar dessutom ljuvligt. Det är dessutom det perfekta mellanmålet att alltid ha redo i kyl eller i väskan på väg till skolan eller jobbet. Dessa müslibars blir sådär härligt mjuksega med mycket tuggmotstånd från nötter och torkade frukter (om du väljer en sådan müsli) och extra lyxiga med lite choklad och flingsalt.

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Müslibars

Portioner: 20

Ingredienser

300 g müsli av valfri sort
250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)
0,5 tsk salt
6 msk kokosolja
100 g mörk choklad
flingsalt att garnera med

Tips!

  • Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
  • Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

300 g müsli av valfri sort
250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)
0,5 tsk salt
6 msk kokosolja
100 g mörk choklad
flingsalt att garnera med

TIPS!

  • Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
  • Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt. Mixa ihop till en formbar massa (i videon ger jag tips på hur man kan göra om man inte har en matberedare).
  2. Täck en plåt eller form, jag använde en bakplåt på 20×30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1h.
  3. Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
  4. Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valdri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt. Mixa ihop till en formbar massa (i videon ger jag tips på hur man kan göra om man inte har en matberedare).
  2. Täck en plåt eller form, jag använde en bakplåt på 20×30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1h.
  3. Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
  4. Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valdri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

2.7 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
23 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria P
Maria P
3 years ago

Mums men jag tycker inte så mycket om dadlar, vad kan jag ta istället för dom ?
Mvh Maria P (glutenfri )

Paola
Paola
3 years ago

Om man inte gillar dadlar vad kan man använda då?

Rebecca
Rebecca
3 years ago

Hej!
Kan man byta ut kokosoljan mot något annat? En annan olja eller så? 😍

Emma
Emma
3 years ago

Hej!
Dom ska jag pröva! 👌🏼😍 men om jag har torkade dadlar funkar det ändå? El ska jag blötlägga & de går att använda?
Tack för mycket goda, inspirerande bakverk! Älskar din instagram 😃

filippa
filippa
3 years ago

Kan man använda sig utav frysta bär? Typ som hallon?

Engla
Engla
3 years ago

Hej! Om man har urkärnade dadlar, hur mycket ska de väga då ungefär?

Narjes
Narjes
3 years ago

Hej
Kan man byta kokosolja mot olivolja

Malin
Malin
3 years ago

Bakade dessa igår. Herregud så goda!!

Sofia
Sofia
3 years ago

Har gjort dessa flera gånger och gillar dom verkligen! Men dom smular och går sönder när jag skär upp dom, vad gör jag för fel?

Leta
Leta
2 years ago

Bakade dessa idag, herregud vad goda. Detta kommer jag att baka igen 😍

Sofie
Sofie
2 years ago

Funkar dessa att frysa? 🙂

Sofie
Sofie
Svara till  camillahamid
2 years ago

Åh vad bra! Tack för svar 😀

Doris
Doris
2 years ago

Gjort det här receptet en gång innan blev så nöjd med resultatet!
Ps: Älskar dig och sluta aldrig med det du gör!😍🥰

Deniz
Deniz
2 years ago

Det har gått ETT år o du har fortfarande inte svarat på frågor om vad kokosolja kam bytas ut mot !!!

Sara
Sara
1 year ago

Sonen behöver äta mellanmål för att orka skoldagen men har dålig aptit pga sin ADHD medicin. Med ljus choklad på blir dessa ”skolkakor” tillräckligt goda för att han ska äta dem. Tack! 😊

Tips!

  • Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
  • Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?