
Att göra sina egna müslibars är galet enkelt, kräver bara 5 ingredienser och smakar dessutom ljuvligt. Det är dessutom det perfekta mellanmålet att alltid ha redo i kyl eller väska påväg till skolan eller jobbet. Dessa müslibars blir sådär härligt mjuksega med mycket tuggmotstånd från nötter och torkade frukter (om du väljer en sådan müsli) och extra lyxiga med lite choklad och flingsalt.

Hur många det blir beror såklart på hur stora eller små müslibars du väljer att skära upp samt hur tjocka eller tunna du gör dem men jag skar ut så att jag fick ut ca 20 bitar.
Ingredienser:
300 g müsli av valfri sort
250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)
0,5 tsk salt
6 msk kokosolja
100 g mörk choklad
flingsalt att garnera med
Gör såhär:
- Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt. Mixa ihop till en formbar massa (i videon ger jag tips på hur man kan göra om man inte har en matberedare).
- Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1h.
- Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
- Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valdri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.
TIPS!
- Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
- Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.
Om man inte gillar dadlar vad kan man använda då?
Blötlagda russin 🙂
Hej
Kan man byta kokosolja mot olivolja