Müslibars

61 röster
müslibars
Lyxiga och goda müslibars med härligt tuggmotstånd och choklad som görs på bara 5 ingredienser!

Att göra sina egna müslibars är galet enkelt, kräver bara 5 ingredienser och smakar dessutom ljuvligt. Det är dessutom det perfekta mellanmålet att alltid ha redo i kyl eller väska påväg till skolan eller jobbet. Dessa müslibars blir sådär härligt mjuksega med mycket tuggmotstånd från nötter och torkade frukter (om du väljer en sådan müsli) och extra lyxiga med lite choklad och flingsalt.

müsli bar

Hur många det blir beror såklart på hur stora eller små müslibars du väljer att skära upp samt hur tjocka eller tunna du gör dem men jag skar ut så att jag fick ut ca 20 bitar.

Ingredienser:

300 g müsli av valfri sort

250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)

0,5 tsk salt

6 msk kokosolja

100 g mörk choklad

flingsalt att garnera med

I videon ovan visar jag steg för steg hur man gör sina egna müslibars!

Gör såhär:

  1. Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt. Mixa ihop till en formbar massa (i videon ger jag tips på hur man kan göra om man inte har en matberedare).
  2. Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1h.
  3. Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
  4. Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valdri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.

TIPS!

  • Använd vilken müslisort du vill. Här kan du även välja en glutenfri sort för glutenfritt eller en nötfri sort för att göra dina müslibars utan nötter.
  • Müslibarsen håller i flera veckor om de förvaras i lufttät burk i kylen. Vill du ta med dig dem till skolan eller jobbet så är det bara att slå in bitarna i smörpapper, plastfolie eller förvara i mindre burk och ha med i väskan. De klarar sig utan problem att vara i en väska i flera timmar om de ska ätas samma dag.
Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Paola
Paola
8 månader sedan

Om man inte gillar dadlar vad kan man använda då?

Narjes
Narjes
8 månader sedan

Hej
Kan man byta kokosolja mot olivolja

Malin
Malin
6 månader sedan

Bakade dessa igår. Herregud så goda!!

Sofia
Sofia
6 månader sedan

Har gjort dessa flera gånger och gillar dom verkligen! Men dom smular och går sönder när jag skär upp dom, vad gör jag för fel?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x