Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Skala och riv morötterna fint.
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
- I en bunke blandar du försiktigt ihop rivna morötter, smör, strösocker, kanel, kardemumma, ingefära, ägg, vetemjöl och farinsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Fodra din form med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (helst över natten eller minst 4 timmar) innan du dekorerar med cream cheese frosting och serverar.
- Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost till en krämig smet med elvisp.
- Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
- Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera din kladdkaka eller bre ut den på kladdkakan. Dekorera med färsk mynta.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej
Kan man göra denna glutenfri med gott resultat? I såna fall hur?
Mvh Anette
Hejhej! Förlåt för sent svar. Har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Den ser jätte god ut. Kan jag frysa in den utan frosting.
Hej hej! Ursäkta sent svar, ja det går jättebra! 😍
Hej!
Jag brukar göra morotskaka med rismjöl som blir supergod. Saftig och fin ! Borde funka i denna också .. 🤔.
Hejhej! Förlåt för sent svar, ja det kanske kan gå? Säg gärna till om du prövade! 🥰