Morotskakasnittar

Morotskakasnittar är kolasnittar med smak av morotskaka.

Morotskakasnittar. Alltså kolasnittar som smakar precis som morotskaka!!! Hade helst av allt gjort fler utropstecken för att uttrycka min glädje över det här receptet men hejdar mig så att ni inte tycker att det här blogginlägget blir fånigt haha. Men alltså det är något särskilt med just kolakakor och när man kombinerar det med ett annat klassiskt bakverk. Det blir så himla gott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Morotskakasnittar

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (morotskakasnittar):
ca 2 små eller 1 medelstor morot
0,5 dl brunt farinsocker strö
100 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära

Ingredienser (frosting):
50 g mjukt rumsvarmt smör
100 g färskost
1 dl florsocke
limezest att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (morotskakasnittar):
ca 2 små eller 1 medelstor morot
0,5 dl brunt farinsocker strö
100 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära

Ingredienser (frosting):
50 g mjukt rumsvarmt smör
100 g färskost
1 dl florsocke
limezest att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 2 längder morotskakasnittar som ger 10-12 kakor per längd.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop rivna morötter med farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  4. Tillsätt de rivna morötterna och vispa lite till.
  5. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, ingefära och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  6. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du har på frostingen.
  9. Vispa ihop smör och färskost till frostingen. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn och krämig frosting.
  10. Bre frostingen över längderna. Garnera med rivet limeskal och skär längderna i snittkakor.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet i lufttät burk.
Steg för steg

morotskaka kolasnittar

Video

Receptet ger 2 längder morotskakasnittar som ger 10-12 kakor per längd.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop rivna morötter med farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  4. Tillsätt de rivna morötterna och vispa lite till.
  5. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, ingefära och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  6. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du har på frostingen.
  9. Vispa ihop smör och färskost till frostingen. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn och krämig frosting.
  10. Bre frostingen över längderna. Garnera med rivet limeskal och skär längderna i snittkakor.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet i lufttät burk.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
23 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mona Björklund
Mona Björklund
4 years ago

Tack för att man kunde söka receptet på Google!! Så mkt lättare för mej! Jättegoda morotskakasnittar!💞🌸

trackback
3 years ago

[…] tid för att baka tårta men ändå sugen på smaken av morotskaka? Baka morotskakasnittar […]

Peter Anderberg
Peter Anderberg
3 years ago

Mitt första recept jag testat från dig och det fick högsta betyg av familjen! Verkligen gott med lite pepparkakstyle. Familjen ville ha fyrdubbel sats av frostingen och mer limeskal.

Tack! 😀

Ulrica
Ulrica
3 years ago

Hur funkar det att frysa dessa, går det? Tänkte baka och ge bort till min syster som fyller år. Hur länge håller de sig i kylen annars?

Annika
Annika
3 years ago

Kan man frysa in dom?

Viveqa
Viveqa
3 years ago

Hej,
Kan jag göra de här kakorna glutenfria?
Hur mycket glutenfritt mjöl ska jag ha isf?

Luma
Luma
3 years ago

Hej
Jag följer dig för länge sedan och har rekommenderad att de gör din rescpet för att det är enkelt och god tack så mycket

Last edited 3 years ago by Luma
Jenny
Jenny
3 years ago

Hej!
Har precis skickat in kaksnittarna i ugnen och undrar om de ska svalna på eftervärmen i ugnen eller bara på plåtens efter ärmen utanför ugnen? 🤔

Anna
Anna
3 years ago

Ser supergoda ut! Kan man göra de glutenfria? Hur mkt glutenfritt mjöl skall man då använda istället för vetemjöl? Tack för jättefina recept 🌸

Dana
Dana
3 years ago

TACK SÅ MYCKET FÖR ATT VISA OSS DETTA RECEPT. JAG TESTADE MED MIN MAMMA OCH DET VAR GOTT. FAMILJEN GILLADE DET. (Dana, 9år)

Emma
Emma
3 years ago

Måste bara få tacka för alla smarriga recept du delar med dig av 😊 ska testa göra dessa och undrar om det ska vara farinsocker med eller utan strö? Står att det ska vara det här och på köket.se står det utan. 🙂

Anna
Anna
2 years ago

När jag kommer till punkt 5 så får jag bara ihop det till en smet och inte en deg! Vad ska jag göra? 😭

Rose-Marie Andersson Vogl
Rose-Marie Andersson Vogl
Svara till  camillahamid
2 years ago

Detta hände för mig också. Inte smet men väldigt lös att få ihop. Väldigt kladdig
Inte som degen till kolakakor
Tog i mer mjöl så det gick att rulla och har nu kakor som tvättsvampar

Nanna
Nanna
2 years ago

Låter smarrigt. Har du provat att göra dom glutenfria?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?