Morotskakasnittar

127 röster
morotskakasnittar

Morotskakasnittar. Alltså kolasnittar som smakar precis som morotskaka!!! Hade helst av allt gjort fler utropstecken för att uttrycka min glädje över det här receptet men hejdar mig så att ni inte tycker att det här blogginlägget blir fånigt haha. Men alltså det är något särskilt med just kolakakor och när man kombinerar det med ett annat klassiskt bakverk. Det blir så himla gott!

Receptet ger 2 längder morotskakasnittar som ger 10-12 kakor per längd.

Ingredienser (morotskakasnittar):

ca 2 små eller 1 medelstor morot

0,5 dl brunt farinsocker strö

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

1 tsk malen kanel

0,5 tsk malen ingefära

Ingredienser (frosting):

50 g mjukt rumsvarmt smör

100 g färskost

1 dl florsocker

limezest att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop rivna morötter med farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  4. Tillsätt de rivna morötterna och vispa lite till.
  5. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, ingefära och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  6. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du har på frostingen.
  9. Vispa ihop smör och färskost till frostingen. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn och krämig frosting.
  10. Bre frostingen över längderna. Garnera med rivet limeskal och skär längderna i snittkakor.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet i lufttät burk.

Prenumerera
Notis om
guest
20 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mona Björklund
Mona Björklund
2 år sedan

Tack för att man kunde söka receptet på Google!! Så mkt lättare för mej! Jättegoda morotskakasnittar!💞🌸

trackback
1 år sedan

[…] tid för att baka tårta men ändå sugen på smaken av morotskaka? Baka morotskakasnittar […]

Peter Anderberg
Peter Anderberg
1 år sedan

Mitt första recept jag testat från dig och det fick högsta betyg av familjen! Verkligen gott med lite pepparkakstyle. Familjen ville ha fyrdubbel sats av frostingen och mer limeskal.

Tack! 😀

Ulrica
Ulrica
1 år sedan

Hur funkar det att frysa dessa, går det? Tänkte baka och ge bort till min syster som fyller år. Hur länge håller de sig i kylen annars?

Annika
Annika
1 år sedan

Kan man frysa in dom?

Viveqa
Viveqa
1 år sedan

Hej,
Kan jag göra de här kakorna glutenfria?
Hur mycket glutenfritt mjöl ska jag ha isf?

Luma
Luma
1 år sedan

Hej
Jag följer dig för länge sedan och har rekommenderad att de gör din rescpet för att det är enkelt och god tack så mycket

Last edited 1 år sedan by Luma
Jenny
Jenny
11 månader sedan

Hej!
Har precis skickat in kaksnittarna i ugnen och undrar om de ska svalna på eftervärmen i ugnen eller bara på plåtens efter ärmen utanför ugnen? 🤔

Anna
Anna
11 månader sedan

Ser supergoda ut! Kan man göra de glutenfria? Hur mkt glutenfritt mjöl skall man då använda istället för vetemjöl? Tack för jättefina recept 🌸

Dana
Dana
8 månader sedan

TACK SÅ MYCKET FÖR ATT VISA OSS DETTA RECEPT. JAG TESTADE MED MIN MAMMA OCH DET VAR GOTT. FAMILJEN GILLADE DET. (Dana, 9år)

Emma
Emma
5 månader sedan

Måste bara få tacka för alla smarriga recept du delar med dig av 😊 ska testa göra dessa och undrar om det ska vara farinsocker med eller utan strö? Står att det ska vara det här och på köket.se står det utan. 🙂

Anna
Anna
2 månader sedan

När jag kommer till punkt 5 så får jag bara ihop det till en smet och inte en deg! Vad ska jag göra? 😭

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x