Receptet ger 2 längder morotskakasnittar som ger 10-12 kakor per längd.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop rivna morötter med farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
- Tillsätt de rivna morötterna och vispa lite till.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, ingefära och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
- Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du har på frostingen.
- Vispa ihop smör och färskost till frostingen. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn och krämig frosting.
- Bre frostingen över längderna. Garnera med rivet limeskal och skär längderna i snittkakor.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet i lufttät burk.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Tack för att man kunde söka receptet på Google!! Så mkt lättare för mej! Jättegoda morotskakasnittar!💞🌸
[…] tid för att baka tårta men ändå sugen på smaken av morotskaka? Baka morotskakasnittar […]
Mitt första recept jag testat från dig och det fick högsta betyg av familjen! Verkligen gott med lite pepparkakstyle. Familjen ville ha fyrdubbel sats av frostingen och mer limeskal.
Tack! 😀
Yay! Vad glad jag blir, tusen tack 🙂
Hur funkar det att frysa dessa, går det? Tänkte baka och ge bort till min syster som fyller år. Hur länge håller de sig i kylen annars?
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går jättebra! Lufttät burk i fyra dagar i kylen eller tre månader i frysen <3
Kan man frysa in dom?
Funkar utmärkt 🙂
Hej,
Kan jag göra de här kakorna glutenfria?
Hur mycket glutenfritt mjöl ska jag ha isf?
Hej
Jag följer dig för länge sedan och har rekommenderad att de gör din rescpet för att det är enkelt och god tack så mycket
Hejhej! Åh vad glad jag blir, tack själv fina du! Förlåt för sent svar❤️
Hej!
Har precis skickat in kaksnittarna i ugnen och undrar om de ska svalna på eftervärmen i ugnen eller bara på plåtens efter ärmen utanför ugnen? 🤔
Hejhej! Bara på plåten 🙂
Ser supergoda ut! Kan man göra de glutenfria? Hur mkt glutenfritt mjöl skall man då använda istället för vetemjöl? Tack för jättefina recept 🌸
Hejhej! Åh tack snälla du! Förlåt för sent svar, jag har tyvärr inte testat göra detta själv ännu <3
TACK SÅ MYCKET FÖR ATT VISA OSS DETTA RECEPT. JAG TESTADE MED MIN MAMMA OCH DET VAR GOTT. FAMILJEN GILLADE DET. (Dana, 9år)
Vad glad jag blir! Tack <3 Stor kram!
Måste bara få tacka för alla smarriga recept du delar med dig av 😊 ska testa göra dessa och undrar om det ska vara farinsocker med eller utan strö? Står att det ska vara det här och på köket.se står det utan. 🙂
När jag kommer till punkt 5 så får jag bara ihop det till en smet och inte en deg! Vad ska jag göra? 😭
Hur mäter du upp vetemjölet? Låter som att du behöver ha i mer vetemjöl 🥰
Detta hände för mig också. Inte smet men väldigt lös att få ihop. Väldigt kladdig
Inte som degen till kolakakor
Tog i mer mjöl så det gick att rulla och har nu kakor som tvättsvampar
Låter smarrigt. Har du provat att göra dom glutenfria?
Jag har inte provbakat dem glutenfria än men gör du det får du gärna berätta hur det gick 🥰