En riktigt saftig morotskaka med crème fraiche frosting – en frosting utan färskost (philadelphiaost).
När jag har frågestund på mitt instagramkonto @camillahamid så dyker samma fråga upp minst 1 gång per frågestund: kan man göra en frosting till morotskaka utan philadelphiaost? Går den att byta ut? Svaret är: JA! Man kan göra världens enklaste och väldigt god frosting till morotskaka på crème fraiche. Luftigt, syrligt, lent och fantastiskt gott. Ett perfekt alternativ till dig som inte gillar färskost eller som helt enkelt bara har crème fraiche hemma och inte orkar gå ner till affären för att köpa färskost.
Skillnaden mellan vanlig frosting till morotskaka gjord på färskost jämfört med denna gjord på creme fraiche är att creme fraiche frosting är mycket syrligare men också luftigare i sin konsistens.
Jag provade att göra frostingen igår, vispade på högsta i över fem minuter men när jag vände ner det siktade florsockret så bara pös allt ihop och blev rinnigt. Gott blev det, men inte lika fint som fina bilder 🙂 Undrar om jag inte vände ner tillräckligt försiktigt kanske.
Den blir något lösare när man har i florsockret och det är viktigt att man verkligen vänder ner florsockret försiktigt. Men även om den blir lös så sätter sig och stelnar frostingen i kylskåpet ordentligt sen 🙂
Tack så mycket för svar! Då ska jag prova igen 🙂
Jag bakade dessa för att ha fikabröd hemma, när man får gäster över. Varenda gäst har kommit och frågat efter receptet, eftersom det är otroligt saftiga även efter att man har fryst dom en längre tid. Helt oemotsråndligt goda enligt mig och mina gäster
Hejhej, åh men så härligt att höra! Vad glad jag blir. Tack snälla fina! 🥰
Jag är glutenintolerant. Har du tips på att göra den glutenfri?
Hejhej! Kika under rubriken TIPS längst ner i receptet för glutenfritt ❤️
Kan man ha en creme fraiche med en lägre fetthalt istället?
Lägre fetthalt är svårare att vispa upp tyvärr ❤️
Går det att frysa ner dessa?
Hej fina Camilla! Jag har samma fråga om det går att frysa?
Super god!! Jag hade i mascarpone istället för crème fraiche, och pressade i saft från lime, blev mega gott 😀
Tack för underbart recept Camilla! Du är grym.
Gud vad gott det lät! Mums. Tack själv fina du! ❤️
Hej, hur mycket ska morötterna väga? Det finns så många olika att jag har svårigheter 😉 Tack så jättemycket!