Mjölkchokladsnittar – sega, chokladiga och helt oemotståndliga
Letar du efter det perfekta receptet på mjölkchokladsnittar? Då har du hittat rätt! Dessa ljuvliga småkakor är en magisk kombination av klassiska kolasnittar och krämig mjölkchoklad. Kakorna blir härligt sega med en lätt knäckig yta och gömmer en fyllning av smält mjölkchoklad som gör varje tugga helt underbar.
Det bästa? De är enkla att baka och passar perfekt till både vardagsfika och festligare tillfällen. Servera dem gärna ljumna tillsammans med ett glas kall mjölk för en riktigt himmelsk smakupplevelse.
Om du älskar att baka med mjölkchoklad, så är detta ett recept du absolut inte får missa. Testa dessa mjölkchokladsnittar idag och njut av en ny favoritkaka!
Mina bästa tips för att lyckas med mjölkchokladsnittar.
Vill du få perfekta mjölkchokladsnittar varje gång? Här är mina bästa tips för att lyckas:
1. Använd rumsvarmt smör
Smöret ska vara mjukt men inte smält. Det gör degen smidig och lätt att arbeta med, vilket ger kakorna den perfekta sega konsistensen.
2. Vispa smeten ordentligt
När du vispar ihop smör, socker och sirap ska det bli en riktigt krämig och fluffig smet. Detta ger kakorna en jämn och fin struktur.
3. Arbeta inte degen för mycket
När du tillsätter mjöl och bakpulver, blanda bara tills allt precis går ihop. För mycket knådning kan göra kakorna torra istället för sega.
4. Använd kvalitetschoklad
Välj en riktigt god mjölkchoklad av hög kvalitet för bästa smak. Du kan även testa med chokladknappar för en jämnare fördelning.
5. Täck chokladen ordentligt
När du lägger chokladen i mitten av längderna, se till att vika över kanterna ordentligt så att chokladen inte smälter ut under gräddningen.
6. Håll koll på ugnen
Alla ugnar är olika! Börja kolla kakorna efter ca 12 minuter. De ska ha fått en lätt gyllenbrun kant men fortfarande vara mjuka i mitten.
7. Skär kakorna i rätt tid
Vänta ett par minuter efter att du tagit ut dem ur ugnen, men skär dem medan de fortfarande är varma. Då blir kanterna snygga och kakorna håller formen bättre.
8. Dekorera med extra choklad
För extra lyx – strö över hackad mjölkchoklad eller chokladknappar direkt efter gräddning. Den smälter lätt och ger ännu mer chokladsmak.
9. Förvara rätt
Mjölkchokladsnittarna håller sig saftiga och goda i en lufttät burk i rumstemperatur i upp till en vecka. Vill du ha dem extra sega? Lägg i en bit bakplåtspapper i burken.
Följ dessa tips och du får garanterat de godaste och mest sega mjölkchokladsnittarna varje gång!
Det var verkligen såååå gott Camilla!! Tack för att du delar med dig av receptet!

Hej hej! Förlåt för sent svar. Blir så glad att du gillade dem! Tack själv
Hej. Det är väll två längder på receptet du skrivit, alltså 20 kakor? Annars är jag vilse.
Så bra recept, Camilla! Blir ALLTID ett bra resultat och goda kakor
Ska man dela degen i två även om man gör enkel sats?
Hejhej, förlåt för sent svar! Det väljer man själv beroende på hur det får plats i plåten
Ska testa det någon gång
Sååååååå otroligt goda.







Jag har bakat dom 3 gånger å gör trippel sats varje gång
Åh, vad glad jag blir att du gillar dem!


Hur ska jag göra dessa glutenfria?
Hejhej, har tyvärr inte testat ännu <3
Testa med potatismjöl idt vetemjöl?
Det har jag tyvärr inte testat! Om du har gjort det får du gärna berätta hur det blev
Ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix
Det har jag gjort med kolakakor och bör fungera även här. 
Ska testa att göra dessa till helgens heldagsutflykt! Kan man frysa dom? Eller kan man göra dom några dagar innan och dom fortfarande är goda till helgen?
Hej,
Passar det att använda glutenfritt mjöl istället?
Hejhej! Har tyvärr inte testat detta själv ännu, men om du prövar får du gärna berätta hur det gick!
Testade att göra glutenfria och det fungerade, men får ha i lite mera mjöl och de flyter ut något mer, men det fungerade
supergott!
Underbart att höra
Så jävla gooootttttt!!!
Inte en enda kaka blir över till nästa dag haha dem blir alltid lika bra, dock brukar jag använda florsocker istället för strösocker för det blir ännu saftigare tycker vi hemma. Riktigt bra jobbat!! Mer av sånna här recept är uppskattat
Vad glad jag blir att ni gillade dem!
Tack!
Hej Camilla, vart kan man förvara dessa kakor?
bakade de för första gången och de smakade väldigt gott!
Hejhej! I en lufttät burk i kylskåpet
Vad kul att du tycker om dem!
Ska de verkligen bara var 3,25 del mjöl? Min är jätte kladdig?
Hejhej, ställ degen i kylen en stund så blir den mer hanterbar
Ser riktigt gott ut, kan man frysa in dem?
Hejhej, det går fint!
Riktigt goda! Barnbarnen håller med! Tack för ditt tips plus alla andra recept jag testat.
Vad kul att ni gillade dem! Tack själv fina du!
Ska man ha de i bruk ute på benken eller i kylskåp. Er de lika bra dagen etter
Hejhej Jennie! Förlåt för sent svar, du förvarar dem bäst i en lufttät burk i kylskåpet
Dina mjölkchokladanittar är så underbart goda! Tack för att du delar med dig av receptet
det här är andra gången jag gör dem




vill också bara säga att jag har fått dina bak receptböcker (kaka på kaka & baka utan ugn) och du är en av mina favorit konditorer och ger mig mycket bak inspirationer när jag blir baksugen
fortsätt med det du gör, du är bäst!
Tack snälla för dina fina ord! Vad glad jag blir – du är bäst!
Hur bakar man utan ugn mvh katten
Dessa mjölkchokladsnittar var out of this world goda OMG. Du är sjuk i huvet, wow. Godaste kakorna jag ätit i hela mitt liv. Tack!!!
Tack snälla för dina fina ord!
Hej Camilla , är det dubbelt sats det du har på vidion?
Hejhej! Det stämmer
Hej så gott det ser ut men undrar kan man ha vanlig salt eller måste det vara flingsalt ?
Tack du är bäst
Hejhej Saki! Flingsalt
annars finns det risk att det blir för salt, om man använder vanligt finkornigt salt.
Hej! Är dessa godast varma eller svalnade?
Hejhej! Både och
Underbara!! La till flingsalt på. Genialt
Mums


Vad glad jag blir att du tycker om dem

Hej!
Jag testade baka detta receptet för första gången och allt gick bra fram till jag skulle rulla ut degen till längder, den bara smulade sig och smulade sönder. Vad kan jag ha gjort för fel?
Hejhej! Kan vara så att ni packade mjölet för tätt och då fick mer mjöl än vad som står i receptet. Om du får en smulig kolasnittsdeg så kan du ha i några extra msk sirap och arbeta in i degen så blir den smidig. Kram!
Hej Camilla! Ska kakorna förvaras i kylen, frysen eller i skafferi sen?
Hejhej! I lufttät burk i kylskåpet håller de i flera dagar
Vad gör man för fel om degen är väldigt flottigt och rinner ut i ugnen?
Låter som att du har för lite mjöl eller för mycket sirap i degen
Kan jag använda honung istället för sirap
Det kan du
Hej , jag har inte mått för att det ska bli exakt 3.25 dl har dl men resterande 25 vet inte hur mycket det blir.
Hejhej, 0.25 deciliter är en fjärdedel av en deciliter. Enklast blir om du tar 0.50 dl måttet (en halv deciliter) och fyller upp till hälften. Då får du 0.25 dl
Lycka till!
Alltså det var dem godaste kakorna jag ätit. Gjorde även glutenfria till min man som också älskade dem

Vad kul att ni gillade dem!
Gott
SÅ GOTT!!! Hela familjen älskar det
Vad kul att höra!
Jag har inte testat receptet än men jag såg när du och Antonija bakade de så då blev jag så sugen!! PS du är bäst på att baka!

Tack snälla du för dina fina ord
De är mina go to kakor dem är sååååå goda tack för receptet
Har inte provat att baka dem än, men jag förstår av komentarerna att de är gudomliga. Gubben fyller 65 snart o då blir det en av kakorna på kalaset. Vilket märke av chokladen använder du ? Marabo är tjocka rutor, men det kanske går ändå. Tack för alla fina recept o du är en fantastisk kvinna.
Åh vad jag längtar tills att göra de har hört så gott om de!!
Hoppas det ska smaka

Så goda och så bra recept älskar det. Jag har sett din och Antonija video och älskar er
Tack vad snäll du är
Tack bästa zeina!!
Så gott! Har varierat dem lite från gång till gång.
Bästa tipset är att ha på lite havssalt på toppen! Eller byta ut hälften av chokladen till mörkare choklad!
Eller testa smaksatt choklad tex romerska bågar. Men definitivt havssaltet!!!
Hejhej, vad kul att du gillar dem och vilka smaskiga variationer!
Så enkelt och gottt men hur förvarar man dem
Hejhej, i en lufttät burk
Bakade denna andra gången i rad. De är verkligen såå goda och blir alltid så härligt när de är nybakat så chokladen har smält
Vad glad jag blir att du gillar dem
tack fina du!
Väldigt goda kakor som alltid blir väldigt uppskattade! Jag provade med Marabou Salta Mandlar vilket jag verkligen kan rekommendera! Lite crunch och lite mer salt
Låter helt magiskt
Måste man arbeta degen med händerna eller kan man ta en köksberedare till den också?istället för knåda på hand
Köksberedare går bra men var försiktig så att du inte överarbetar degen
Den blev lite svår rulla på längd. Hade jag för mycket smör?
Du är otroligt duktig på baka. Är du lika duktig på mat?
Alltså dessa kakor, är bland dom godaste kakor jag bakat
. Hela familjen älskade dom. Jag har bakat mycket och älskar att baka. Men dessa var helt klart dom godaste 

. Dom tog slut super fort, alla älskade dom. Till och med min man, som annars inte tycker om bakade saker.
Men åh, blir så glad att höra detta. Tack snälla!
De här var sååå goda! De tog slut direkt. Dottern hann inte ens få några.
Vad kul att ni gillade dem, tack!
Du får baka en sats till så dottern också får smaka 
Förlåt men asså DETTA är det GODASTE så jag någonsin har ätit

WOW Camilla!!!