Mjölkchokladsnittar

Fotograf: Ulrika Pousette

Mjölkchokladsnittar – sega, chokladiga och helt oemotståndliga

Letar du efter det perfekta receptet på mjölkchokladsnittar? Då har du hittat rätt! Dessa ljuvliga småkakor är en magisk kombination av klassiska kolasnittar och krämig mjölkchoklad. Kakorna blir härligt sega med en lätt knäckig yta och gömmer en fyllning av smält mjölkchoklad som gör varje tugga helt underbar.

Det bästa? De är enkla att baka och passar perfekt till både vardagsfika och festligare tillfällen. Servera dem gärna ljumna tillsammans med ett glas kall mjölk för en riktigt himmelsk smakupplevelse.

Om du älskar att baka med mjölkchoklad, så är detta ett recept du absolut inte får missa. Testa dessa mjölkchokladsnittar idag och njut av en ny favoritkaka!

Mina bästa tips för att lyckas med mjölkchokladsnittar.

Vill du få perfekta mjölkchokladsnittar varje gång? Här är mina bästa tips för att lyckas:

1. Använd rumsvarmt smör

Smöret ska vara mjukt men inte smält. Det gör degen smidig och lätt att arbeta med, vilket ger kakorna den perfekta sega konsistensen.

2. Vispa smeten ordentligt

När du vispar ihop smör, socker och sirap ska det bli en riktigt krämig och fluffig smet. Detta ger kakorna en jämn och fin struktur.

3. Arbeta inte degen för mycket

När du tillsätter mjöl och bakpulver, blanda bara tills allt precis går ihop. För mycket knådning kan göra kakorna torra istället för sega.

4. Använd kvalitetschoklad

Välj en riktigt god mjölkchoklad av hög kvalitet för bästa smak. Du kan även testa med chokladknappar för en jämnare fördelning.

5. Täck chokladen ordentligt

När du lägger chokladen i mitten av längderna, se till att vika över kanterna ordentligt så att chokladen inte smälter ut under gräddningen.

6. Håll koll på ugnen

Alla ugnar är olika! Börja kolla kakorna efter ca 12 minuter. De ska ha fått en lätt gyllenbrun kant men fortfarande vara mjuka i mitten.

7. Skär kakorna i rätt tid

Vänta ett par minuter efter att du tagit ut dem ur ugnen, men skär dem medan de fortfarande är varma. Då blir kanterna snygga och kakorna håller formen bättre.

8. Dekorera med extra choklad

För extra lyx – strö över hackad mjölkchoklad eller chokladknappar direkt efter gräddning. Den smälter lätt och ger ännu mer chokladsmak.

9. Förvara rätt

Mjölkchokladsnittarna håller sig saftiga och goda i en lufttät burk i rumstemperatur i upp till en vecka. Vill du ha dem extra sega? Lägg i en bit bakplåtspapper i burken.

Följ dessa tips och du får garanterat de godaste och mest sega mjölkchokladsnittarna varje gång! 🍪😋

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mjölkchokladsnittar

Portioner: 10

Ingredienser

150 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad plus mer grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en längd, lägg dem bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med händerna. Lägg chokladen i mitten på längderna och vik över kanterna så att chokladen täcks helt.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de inte längre är blanka och fått en liten gyllenbrun kant.
  6. Låt längden svalna lite innan du dekorerar med mer grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar och skär den på snedden i 10 bitar per längd.
Video:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en längd, lägg dem bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med händerna. Lägg chokladen i mitten på längderna och vik över kanterna så att chokladen täcks helt.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de inte längre är blanka och fått en liten gyllenbrun kant.
  6. Låt längden svalna lite innan du dekorerar med mer grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar och skär den på snedden i 10 bitar per längd.

Dela receptet

4.3 22 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest


86 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Agnes
Agnes
4 years ago

Det var verkligen såååå gott Camilla!! Tack för att du delar med dig av receptet!😍😃

Nathalie
Nathalie
4 years ago

Hej. Det är väll två längder på receptet du skrivit, alltså 20 kakor? Annars är jag vilse.

Vilhelm Krantz
4 years ago

Så bra recept, Camilla! Blir ALLTID ett bra resultat och goda kakor

Rebecka
Rebecka
4 years ago

Ska man dela degen i två även om man gör enkel sats?

Tove
4 years ago

Ska testa det någon gång

Angelica
Angelica
3 years ago

Sååååååå otroligt goda.
Jag har bakat dom 3 gånger å gör trippel sats varje gång 👍👍👍👍🍪🍪🍪🍪

Daniella Karlsson
Daniella Karlsson
3 years ago

Hur ska jag göra dessa glutenfria?

Eva
Eva
Svara till  camillahamid
3 years ago

Testa med potatismjöl idt vetemjöl?

Linnea Larsson
Linnea Larsson
Svara till  Daniella Karlsson
1 year ago

Ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix 👍🏻 Det har jag gjort med kolakakor och bör fungera även här. 🙂

Amanda
Amanda
3 years ago

Ska testa att göra dessa till helgens heldagsutflykt! Kan man frysa dom? Eller kan man göra dom några dagar innan och dom fortfarande är goda till helgen?

Mai
Mai
3 years ago

Hej,
Passar det att använda glutenfritt mjöl istället?

Elvira
Elvira
Svara till  camillahamid
3 years ago

Testade att göra glutenfria och det fungerade, men får ha i lite mera mjöl och de flyter ut något mer, men det fungerade 😁 supergott!

Hannah
Hannah
3 years ago

Så jävla gooootttttt!!!
Inte en enda kaka blir över till nästa dag haha dem blir alltid lika bra, dock brukar jag använda florsocker istället för strösocker för det blir ännu saftigare tycker vi hemma. Riktigt bra jobbat!! Mer av sånna här recept är uppskattat

Hasifa
Hasifa
3 years ago

Hej Camilla, vart kan man förvara dessa kakor?😻bakade de för första gången och de smakade väldigt gott!

Emelie
3 years ago

Ska de verkligen bara var 3,25 del mjöl? Min är jätte kladdig?

Sara
Sara
3 years ago

Ser riktigt gott ut, kan man frysa in dem?

Gunilla Ericsson
Gunilla Ericsson
3 years ago

Riktigt goda! Barnbarnen håller med! Tack för ditt tips plus alla andra recept jag testat.

Jennie
Jennie
3 years ago

Ska man ha de i bruk ute på benken eller i kylskåp. Er de lika bra dagen etter

Emelie
Emelie
3 years ago

Dina mjölkchokladanittar är så underbart goda! Tack för att du delar med dig av receptet 🤩 det här är andra gången jag gör dem☺️🤗
vill också bara säga att jag har fått dina bak receptböcker (kaka på kaka & baka utan ugn) och du är en av mina favorit konditorer och ger mig mycket bak inspirationer när jag blir baksugen😃
fortsätt med det du gör, du är bäst!🤗❤️

Knut
Knut
Svara till  Emelie
2 months ago

Hur bakar man utan ugn mvh katten

KakMonstret
KakMonstret
3 years ago

Dessa mjölkchokladsnittar var out of this world goda OMG. Du är sjuk i huvet, wow. Godaste kakorna jag ätit i hela mitt liv. Tack!!!

Nairi
Nairi
3 years ago

Hej Camilla , är det dubbelt sats det du har på vidion?

Saki
Saki
3 years ago

Hej så gott det ser ut men undrar kan man ha vanlig salt eller måste det vara flingsalt ?
Tack du är bäst 🥳

Alice
Alice
3 years ago

Hej! Är dessa godast varma eller svalnade?

Jojo
Jojo
3 years ago

Underbara!! La till flingsalt på. Genialt

Jonna
Jonna
3 years ago

Hej!
Jag testade baka detta receptet för första gången och allt gick bra fram till jag skulle rulla ut degen till längder, den bara smulade sig och smulade sönder. Vad kan jag ha gjort för fel?

Amanda
Amanda
3 years ago

Hej Camilla! Ska kakorna förvaras i kylen, frysen eller i skafferi sen?☺️

Frida
Frida
3 years ago

Vad gör man för fel om degen är väldigt flottigt och rinner ut i ugnen?

Lisa
3 years ago

Kan jag använda honung istället för sirap

Mona
Mona
3 years ago

Hej , jag har inte mått för att det ska bli exakt 3.25 dl har dl men resterande 25 vet inte hur mycket det blir.

Cornelia mathiasson
Cornelia mathiasson
3 years ago

Alltså det var dem godaste kakorna jag ätit. Gjorde även glutenfria till min man som också älskade dem 😍🙌🏼

Alicia
Alicia
3 years ago

Gott

Petter Gertz
Petter Gertz
3 years ago

SÅ GOTT!!! Hela familjen älskar det

Felicia
Felicia
3 years ago

Jag har inte testat receptet än men jag såg när du och Antonija bakade de så då blev jag så sugen!! PS du är bäst på att baka!🍪☺️

Tild
Tild
3 years ago

De är mina go to kakor dem är sååååå goda tack för receptet 🙂

Caroline Söhrman
Caroline Söhrman
3 years ago

Har inte provat att baka dem än, men jag förstår av komentarerna att de är gudomliga. Gubben fyller 65 snart o då blir det en av kakorna på kalaset. Vilket märke av chokladen använder du ? Marabo är tjocka rutor, men det kanske går ändå. Tack för alla fina recept o du är en fantastisk kvinna.

Emelie
Emelie
3 years ago

Åh vad jag längtar tills att göra de har hört så gott om de!!

Bell
Bell
3 years ago

Så goda och så bra recept älskar det. Jag har sett din och Antonija video och älskar er

Kajsa
Kajsa
2 years ago

Tack bästa zeina!!
Så gott! Har varierat dem lite från gång till gång.
Bästa tipset är att ha på lite havssalt på toppen! Eller byta ut hälften av chokladen till mörkare choklad!
Eller testa smaksatt choklad tex romerska bågar. Men definitivt havssaltet!!!

Broshan
2 years ago

Så enkelt och gottt men hur förvarar man dem

Miranda
Miranda
2 years ago

Bakade denna andra gången i rad. De är verkligen såå goda och blir alltid så härligt när de är nybakat så chokladen har smält 🤤

Ida
Ida
2 years ago

Väldigt goda kakor som alltid blir väldigt uppskattade! Jag provade med Marabou Salta Mandlar vilket jag verkligen kan rekommendera! Lite crunch och lite mer salt 🤤

Denize
2 years ago

Måste man arbeta degen med händerna eller kan man ta en köksberedare till den också?istället för knåda på hand

Anonym
Anonym
1 year ago

Den blev lite svår rulla på längd. Hade jag för mycket smör?
Du är otroligt duktig på baka. Är du lika duktig på mat?

Last edited 1 year ago by Anonym
Isabella
Isabella
1 year ago

Alltså dessa kakor, är bland dom godaste kakor jag bakat ❤️. Hela familjen älskade dom. Jag har bakat mycket och älskar att baka. Men dessa var helt klart dom godaste 😋😋😋. Dom tog slut super fort, alla älskade dom. Till och med min man, som annars inte tycker om bakade saker.

Last edited 1 year ago by Isabella
Sofia Ryden
Sofia Ryden
1 year ago

De här var sååå goda! De tog slut direkt. Dottern hann inte ens få några. 😂

Vilma
Vilma
1 year ago

Förlåt men asså DETTA är det GODASTE så jag någonsin har ätit😍😍😍 WOW Camilla!!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar