Kolasnittar är just nu min absoluta favoritsmåkaka och jag kan helt enkelt inte få nog. Inte bara av kakan i sig men jag kan heller inte få nog av att testa att smaksätta den med olika saker. Next up? Kolakakor med INBAKAD mjölkchoklad. Ja, ni kan ju bara föreställa er hur fantastiskt gott det blir.
Och just den här varianten är såå god att äta medan den fortfarande är varm. Kolasnittarna är mjuka, sega och med massa härlig smält choklad i mitten. Ett glas mjölk på det och ni är i fikahimlen.
Det var verkligen såååå gott Camilla!! Tack för att du delar med dig av receptet!😍😃
Hej hej! Förlåt för sent svar. Blir så glad att du gillade dem! Tack själv 😍
Hej. Det är väll två längder på receptet du skrivit, alltså 20 kakor? Annars är jag vilse.
Så bra recept, Camilla! Blir ALLTID ett bra resultat och goda kakor
😍😍
Ska man dela degen i två även om man gör enkel sats?
Hejhej, förlåt för sent svar! Det väljer man själv beroende på hur det får plats i plåten 🥰
Ska testa det någon gång
👍🏼🥰
Sååååååå otroligt goda.
Jag har bakat dom 3 gånger å gör trippel sats varje gång 👍👍👍👍🍪🍪🍪🍪
Åh, vad glad jag blir att du gillar dem! 😍😍😍
Hur ska jag göra dessa glutenfria?
Hejhej, har tyvärr inte testat ännu <3
Testa med potatismjöl idt vetemjöl?
Det har jag tyvärr inte testat! Om du har gjort det får du gärna berätta hur det blev 🤩
Ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix 👍🏻 Det har jag gjort med kolakakor och bör fungera även här. 🙂
Ska testa att göra dessa till helgens heldagsutflykt! Kan man frysa dom? Eller kan man göra dom några dagar innan och dom fortfarande är goda till helgen?
Hej,
Passar det att använda glutenfritt mjöl istället?
Hejhej! Har tyvärr inte testat detta själv ännu, men om du prövar får du gärna berätta hur det gick! 🥰
Testade att göra glutenfria och det fungerade, men får ha i lite mera mjöl och de flyter ut något mer, men det fungerade 😁 supergott!
Underbart att höra 😍
Så jävla gooootttttt!!!
Inte en enda kaka blir över till nästa dag haha dem blir alltid lika bra, dock brukar jag använda florsocker istället för strösocker för det blir ännu saftigare tycker vi hemma. Riktigt bra jobbat!! Mer av sånna här recept är uppskattat
Vad glad jag blir att ni gillade dem! 😍 Tack!
Hej Camilla, vart kan man förvara dessa kakor?😻bakade de för första gången och de smakade väldigt gott!
Hejhej! I en lufttät burk i kylskåpet 🙂 Vad kul att du tycker om dem!
Ska de verkligen bara var 3,25 del mjöl? Min är jätte kladdig?
Hejhej, ställ degen i kylen en stund så blir den mer hanterbar 🤗
Ser riktigt gott ut, kan man frysa in dem?
Hejhej, det går fint! ☺️
Riktigt goda! Barnbarnen håller med! Tack för ditt tips plus alla andra recept jag testat.
Vad kul att ni gillade dem! Tack själv fina du! 🥰
Ska man ha de i bruk ute på benken eller i kylskåp. Er de lika bra dagen etter
Hejhej Jennie! Förlåt för sent svar, du förvarar dem bäst i en lufttät burk i kylskåpet 🥰
Dina mjölkchokladanittar är så underbart goda! Tack för att du delar med dig av receptet 🤩 det här är andra gången jag gör dem☺️🤗
vill också bara säga att jag har fått dina bak receptböcker (kaka på kaka & baka utan ugn) och du är en av mina favorit konditorer och ger mig mycket bak inspirationer när jag blir baksugen😃
fortsätt med det du gör, du är bäst!🤗❤️
Tack snälla för dina fina ord! Vad glad jag blir – du är bäst! ❤️
Dessa mjölkchokladsnittar var out of this world goda OMG. Du är sjuk i huvet, wow. Godaste kakorna jag ätit i hela mitt liv. Tack!!!
Tack snälla för dina fina ord! 🤩
Hej Camilla , är det dubbelt sats det du har på vidion?
Hejhej! Det stämmer ❤️
Hej så gott det ser ut men undrar kan man ha vanlig salt eller måste det vara flingsalt ?
Tack du är bäst 🥳
Hejhej Saki! Flingsalt 🤩 annars finns det risk att det blir för salt, om man använder vanligt finkornigt salt.
Hej! Är dessa godast varma eller svalnade?
Hejhej! Både och 😍
Underbara!! La till flingsalt på. Genialt
Mums 😍😍😍
Vad glad jag blir att du tycker om dem 😍❤️
Hej!
Jag testade baka detta receptet för första gången och allt gick bra fram till jag skulle rulla ut degen till längder, den bara smulade sig och smulade sönder. Vad kan jag ha gjort för fel?
Hejhej! Kan vara så att ni packade mjölet för tätt och då fick mer mjöl än vad som står i receptet. Om du får en smulig kolasnittsdeg så kan du ha i några extra msk sirap och arbeta in i degen så blir den smidig. Kram! ❤️
Hej Camilla! Ska kakorna förvaras i kylen, frysen eller i skafferi sen?☺️
Hejhej! I lufttät burk i kylskåpet håller de i flera dagar 🥰
Vad gör man för fel om degen är väldigt flottigt och rinner ut i ugnen?
Låter som att du har för lite mjöl eller för mycket sirap i degen ❤️
Kan jag använda honung istället för sirap
Det kan du 🙂
Hej , jag har inte mått för att det ska bli exakt 3.25 dl har dl men resterande 25 vet inte hur mycket det blir.
Hejhej, 0.25 deciliter är en fjärdedel av en deciliter. Enklast blir om du tar 0.50 dl måttet (en halv deciliter) och fyller upp till hälften. Då får du 0.25 dl 🥰 Lycka till!
Alltså det var dem godaste kakorna jag ätit. Gjorde även glutenfria till min man som också älskade dem 😍🙌🏼
Vad kul att ni gillade dem! 🥰
Gott
SÅ GOTT!!! Hela familjen älskar det
Vad kul att höra! 🤩
Jag har inte testat receptet än men jag såg när du och Antonija bakade de så då blev jag så sugen!! PS du är bäst på att baka!🍪☺️
Tack snälla du för dina fina ord 🥰
De är mina go to kakor dem är sååååå goda tack för receptet 🙂
Har inte provat att baka dem än, men jag förstår av komentarerna att de är gudomliga. Gubben fyller 65 snart o då blir det en av kakorna på kalaset. Vilket märke av chokladen använder du ? Marabo är tjocka rutor, men det kanske går ändå. Tack för alla fina recept o du är en fantastisk kvinna.
Åh vad jag längtar tills att göra de har hört så gott om de!!
Hoppas det ska smaka 😍🤩
Så goda och så bra recept älskar det. Jag har sett din och Antonija video och älskar er
Tack vad snäll du är🥰
Tack bästa zeina!!
Så gott! Har varierat dem lite från gång till gång.
Bästa tipset är att ha på lite havssalt på toppen! Eller byta ut hälften av chokladen till mörkare choklad!
Eller testa smaksatt choklad tex romerska bågar. Men definitivt havssaltet!!!
Hejhej, vad kul att du gillar dem och vilka smaskiga variationer! ☺️
Så enkelt och gottt men hur förvarar man dem
Hejhej, i en lufttät burk ☺️
Bakade denna andra gången i rad. De är verkligen såå goda och blir alltid så härligt när de är nybakat så chokladen har smält 🤤
Vad glad jag blir att du gillar dem 😍 tack fina du!
Väldigt goda kakor som alltid blir väldigt uppskattade! Jag provade med Marabou Salta Mandlar vilket jag verkligen kan rekommendera! Lite crunch och lite mer salt 🤤
Låter helt magiskt 😍
Måste man arbeta degen med händerna eller kan man ta en köksberedare till den också?istället för knåda på hand
Köksberedare går bra men var försiktig så att du inte överarbetar degen ❤️
Den blev lite svår rulla på längd. Hade jag för mycket smör?
Du är otroligt duktig på baka. Är du lika duktig på mat?
Alltså dessa kakor, är bland dom godaste kakor jag bakat ❤️. Hela familjen älskade dom. Jag har bakat mycket och älskar att baka. Men dessa var helt klart dom godaste 😋😋😋. Dom tog slut super fort, alla älskade dom. Till och med min man, som annars inte tycker om bakade saker.
Men åh, blir så glad att höra detta. Tack snälla! 🥹
De här var sååå goda! De tog slut direkt. Dottern hann inte ens få några. 😂
Vad kul att ni gillade dem, tack! 🤩 Du får baka en sats till så dottern också får smaka 😂