Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 generösa bitar mazarintårta.
- Vispad pannacotta: Ha ner alla ingredienserna till pannacottan i en kastrull förutom vaniljpastan. Använder du vaniljstång så har du i den från början men du behöver först dela den på mitten, skrapa ur fröna och ha ner både skal och frön i kastrullen.
- Låt pannacottan värmas upp och aktivt koka i 3-4 minuter under försiktig omrörning hela tiden.
- Ta bort kastrullen från värmen, blanda ner vaniljpasta om du använder det istället för vaniljstång och häll över pannacottan i en värmetålig bunke eller skål. Låt pannacottan svalna och stelna i kylskåpet i minst 4h men helst över natten.
- Mazarintårta: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, grovt riven mandelmassa och strösocker i en bunke med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd ihop till en jämn och tjock smet med slickepott.
- Häll upp smeten i formen och bre ut den i ett jämnt lager.
- Grädda mazarintårtan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått lite färg men fortfarande känns väldigt mjuk och rörlig när du rör den med handen.
- Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur.
- Vispa upp pannacottan med hjälp av en elvisp. Fyll en spritspåse med den vispade pannacottan och dekorera din tårta med den.
- Garnera med färska bär och citronmeliss. Servera direkt och njut!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Låter magisk! Fungerar att göra pannacottan med gelatinblad också antar jag? Vet du hur mycket jag ska använda då? Precis som när man gör “vanlig” pannacotta eller ska den vara lösare?
Det stämmer 😍 1 tsk agar agar pulver motsvarar 5-6 gelatinblad 🙂 Då gör du precis som du brukar när du gör pannacotta men gör den något mer stabil.
Kan man göra denna glutenfri? 🙂
Hejhej, jag har tyvärr inte hunnit baka denna glutenfri ännu. Säg gärna till om du prövar dig på det! 😍
Kan man göra denna dagen innan? 😍
Går jättebra! Dekorera med bär innan servering 🥰
Fantastisk tårta! Går det att frysa bottnarna? Och i så fall, hur långt innan behöver man ta fram dom för att de ska hinna tina? Tack på förhand!
Hejhej, det går jättebra! Beror lite på hur varmt det är hemma, men en halvtimme – en timme innan du ska dekorera och servera borde räcka 🥰
Jag bjöd på denna idag🥰 Men bakade den till två diabetiker. Jag använde sötningsmedel istället för socker och hade hittar en mandelmassa med sötningsmedel. De tyckte att tårtan blev väldigt god.🥰
De har aldrig ätit pannacotta, det blev en ny favorit.
Tack för detta recept! 🥰
Vad kul att höra! Tack själv ❤️
Magiskt god! 😍 Går den även att göra i långpanna och räcker det att göra dubbel sats då? ☺️
Hej!
Kan man ha i vaniljsocker istället för vanilj pasta?
Hejhej! Det funkar utmärkt ❤️ 1 msk isåfall 🥰
Vad kan man byta ut äggen mot om allergi finns? 😊
Tänkte använda pannacottan som fyllning i en födelsedagstårta, är mängden bra till det tro? Tårtan ska bli ca 25 cm i diameter.