Mazarincheesecake

45 röster

Vill ni göra en riktigt god tårta/cheesecake i sommar så bara måste ni testa min mazarincheesecake. Underbart saftig mazarinbotten möter härligt fräsch och syrlig cheesecake med färska bär.

Jag älskar mazarin (minus glasyren som oftast gör mazarinen alldeles för söt) och jag älskar cheesecake så detta visste jag skulle bli en match made in heaven. Det bästa som finns är att plocka ut det bästa och mumsigaste från mina favoritbakverk och göra dem till nya goda bakverk.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en mazarintårta på 10-12 generösa bitar. Jag hade vit choklad i min cheesecake för att göra detta till en riktig lyxtårta med det är absolut inget måste. Har du inte vit choklad hemma eller bara inte gillar det så kan du bara utesluta det ur receptet.

Ingredienser (mazarinbotten):

175 g mjukt, rumsvarmt smör

400 g mandelmassa

3 ägg

1,5 dl strösocker

0,75 dl mjöl

Ingredienser (cheesecake):

200 g vit choklad

600 g färskost

2 dl vispgrädde

1,5 dl florsocker

färska bär att garnera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en form med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan i en bunke. Tillsätt ägg, smör och strösocker. Vispa ihop till en krämig smet med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjölet och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Bre ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet innan du toppar med cheesecakefyllningen.
  5. Grovhacka den vita chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Låt svalna.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta vita chokladen samtidigt som du fortsätter vispa med elvisp.
  7. Ha till sist i florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut smeten över mazarinbotten.
  8. Plasta in formen och låt stå i kylen i minst 1 timme (ju längre desto bättre) innan du dekorerar och serverar.

TIPS!

  • Gör mazarincheesecaken glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 1,5 dl valfri glutenfri mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Prenumerera
Notis om
guest
20 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingela Vikström
Ingela Vikström
1 år sedan

Låter jättegott😋. Men en liten undran, varför mer glutenfri mix (1,5 dl) än 0,75 dl vetemjöl?

Anki
Anki
11 månader sedan

Den var så supergod! Jag missade att dubbla gluten fritt mjöl och fick en lite kladdig botten men det gjorde ingenting. 😊

Sarah
Sarah
11 månader sedan

Undrar om den går att frysa in? Eller om den håller sig i kylen från fredag och den serveras på lördag! 🙂

Ann Holmberg
Ann Holmberg
7 månader sedan

Kan man göra den dagen innan?

Namn
Namn
4 månader sedan

Hej! Går det att göra den här vegansk?

Catherine
Catherine
4 månader sedan

Gjorde exakt som receptet in i minsta detalj. Fantastiskt god men själva cheesecake delen (färskost, grädde och florsocker) blev aldrig fast? Den har stått i kylen i 3 timmar, vi har ätit men de är väldigt rinnigt. Vad har jag gjort för fel? Hoppas du kan hjälpa mig! 😍

Sanna
Sanna
4 månader sedan

Ska man vispa grädden innan den blandas med färskosten eller ska det vara ovispad grädde man sedan vispar ihop med färskosten?
Mvh Sanna

Jeanette
Jeanette
4 månader sedan

Hej, godaste tårtan ever. Ska göra ett gäng till min sons student. Kan man förbereda och frysa in bottnarna?

Jeanette
Jeanette
Svara på  Camilla Hamid
4 månader sedan

❤Tack

Ella
Ella
2 månader sedan

Hej! Vilket märke av färskosten är det?

Ella
Ella
2 månader sedan

Kan man frysa allt när kakan är klar??

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x