Vill ni göra en riktigt god tårta/cheesecake i sommar så bara måste ni testa min mazarincheesecake. Underbart saftig mazarinbotten möter härligt fräsch och syrlig cheesecake med färska bär.
Jag älskar mazarin (minus glasyren som oftast gör mazarinen alldeles för söt) och jag älskar cheesecake så detta visste jag skulle bli en match made in heaven. Det bästa som finns är att plocka ut det bästa och mumsigaste från mina favoritbakverk och göra dem till nya goda bakverk.
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en mazarintårta på 10-12 generösa bitar. Jag hade vit choklad i min cheesecake för att göra detta till en riktig lyxtårta med det är absolut inget måste. Har du inte vit choklad hemma eller bara inte gillar det så kan du bara utesluta det ur receptet.
Författare: Camilla Hamid
Låter jättegott😋. Men en liten undran, varför mer glutenfri mix (1,5 dl) än 0,75 dl vetemjöl?
Glutenfri mjölmix suger inte åt sig lika mycket vätska som vetemjöl 🙂
Den var så supergod! Jag missade att dubbla gluten fritt mjöl och fick en lite kladdig botten men det gjorde ingenting. 😊
Undrar om den går att frysa in? Eller om den håller sig i kylen från fredag och den serveras på lördag! 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, den går absolut att förvara i kylen och går jättebra att frysa in <3
Jag undrar om man kan byta ut den vita chokladen mot samma mängd mörk 70% choklad
Kan man göra den dagen innan?
Funkar utmärkt 🙂
Hej Camilla! Mazarintårtan ser helt ljuvlig ut och jag ska genast baka den! Har dock väldigt svårt för vit choklad. Har du några bra tips på vad man kan ha i istället?
Jag är i Spanien och hittar ingen mandelmassa i affärerna. Kan jag använda mandelmjöl istället??
Kan man använda glasyren till att spackla tårta ??
Hej! Går det att göra den här vegansk?
Hejhej, har tyvärr inte hunnit testat det själv ännu <3
Gjorde exakt som receptet in i minsta detalj. Fantastiskt god men själva cheesecake delen (färskost, grädde och florsocker) blev aldrig fast? Den har stått i kylen i 3 timmar, vi har ätit men de är väldigt rinnigt. Vad har jag gjort för fel? Hoppas du kan hjälpa mig! 😍
Kan du ha arbetat in florsockret för länge/kraftigt i smeten? Det är oftast orsaken till att det blir för löst. Alternativt att vispgrädde och färskost inte vispades tillräckligt tjockt <3
Är det möjligt att addera gelatinblad i receptet från början?
Ska man vispa grädden innan den blandas med färskosten eller ska det vara ovispad grädde man sedan vispar ihop med färskosten?
Mvh Sanna
Hej hej! Ovispad grädde som man vispar ihop med färskosten 🥰
Hej, godaste tårtan ever. Ska göra ett gäng till min sons student. Kan man förbereda och frysa in bottnarna?
Hej hej! Det går utmärkt 🥰 Grattis i förskott till sonens student! 🥳
❤Tack
Älskar denna tårta!! Men har du tips på smaksättning som passar med botten förutom vit choklad? 🥰
Hej! Vilket märke av färskosten är det?
Philadelphia 🙂
Kan man frysa allt när kakan är klar??
Hejhej! Ursäkta sent svar, det går jättebra!
När du skriver fodra en form med bakplåtspapper. Menar du botten med då eller bara kanterna? 🤔
Både och 🥰
Både och ❤️
Har du några olika tips på vilka bär som passar bra till?😊
Hejhej! Egentligen alla syrliga bär såsom hallon, blåbär, björnbär, hjortron osv 🙂
Mazarin är så gott och jag älskar vit choklad! Dock finns laktosintolerans hos gäster…
Går det att byta mot något laktosfritt/veganskt alternativ? Vilken skulle du i så fall rekommendera, som är så lik “vanlig” vit choklad som möjligt?
Låter jättegod klarar den av att stå i rumstemp ett tag? Tänker den skulle kunna passa på min sons student. Samma fråga för flera av dina recept där tårtan bara vispas ihop utan gelatin
Efter att man låtit cheesecaken stelna i kylen så håller den flera timmar i rumstemperatur 🙂
Det var riktigt gott. Mjuk, smakrikt. Underbart. Jag tänker göra om det för midsommar. Tack Nicci
Vad glad jag blir att du gillade den! 😍 Tack själv
Om man fryser in botten. Hur länge behöver den tina innan man lägger på själva cheesecaken? 😊
Det blir en väldigt stor tårta och ibland är man inte så många…. går det att halvera receptet med lika bra resultat?