Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 24 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut kexmassan i aden.
- Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
- Fyllning: Fyll en djup ugnsplåt till hälften med vatten och ställ i nedre delen av ugnen.
- Vispa ihop färskost och strösocker krämigt.
- Tillsätt vetemjöl och turkisk yoghurt och vispa lite till.
- Ha sedan i ägg och äggula, en i taget, under fortsatt vispning.
- Till sist har du i mangopurén. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen.
- Grädda cheesecaken i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda den i ytterligare 1 timme.
- Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken gräddas på eftervärme i ytterligare någon timme innan du låter den svalna helt och hållet i kylskåpet.
- Passionfruktscurd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.
- Curden är klar när du känner att den börjar tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret. Rör om tills smöret smält och du har en jämn curd.
- Låt curden svalna i kylskåpet i en skål innan du häller den över cheesecake:en.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet
Det finns ingen video för detta inlägg.