Mango- och passionsfruktscheesecake

Jag har inte bakat cheesecake sen jag gjorde mina drömgoda no bake chokladbollscheesecakes men nu kände jag att det var hög tid att baka en igen. Denna gång blev det i en sötsyrlig tappning med smak av mango och passionsfrukt! Riktigt fräscht och gott.

Den här cheesecake:en bakas i ugn och toppas med en galet god curd gjord på passionsfrukt. Dekorera har jag gjort med physalis, färsk mynta, minimaränger och macaronsmacarons som jag färgat med gul pastafärg.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mango- och passionsfruktscheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 stycken digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
1 dl strösocker
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 ägg
1 äggula
190 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan)

Ingredienser (passionsfruktscurd):
2 äggulor
1 ägg
1,5 dl strösocker
saft från 1 citron
innehållet från 5 passionsfrukter
0,75 dl maizena
75 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 stycken digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
1 dl strösocker
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 ägg
1 äggula
190 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan)

Ingredienser (passionsfruktscurd):
2 äggulor
1 ägg
1,5 dl strösocker
saft från 1 citron
innehållet från 5 passionsfrukter
0,75 dl maizena
75 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 24 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa kexen till ett fint smul.
  3. Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut kexmassan i aden.
  5. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
  7. Fyllning: Fyll en djup ugnsplåt till hälften med vatten och ställ i nedre delen av ugnen.
  8. Vispa ihop färskost och strösocker krämigt.
  9. Tillsätt vetemjöl och turkisk yoghurt och vispa lite till.
  10. Ha sedan i ägg och äggula, en i taget, under fortsatt vispning.
  11. Till sist har du i mangopurén. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen.
  12. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda den i ytterligare 1 timme.
  13. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken gräddas på eftervärme i ytterligare någon timme innan du låter den svalna helt och hållet i kylskåpet.
  14. Passionfruktscurd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.
  15. Curden är klar när du känner att den börjar tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret. Rör om tills smöret smält och du har en jämn curd.
  16. Låt curden svalna i kylskåpet i en skål innan du häller den över cheesecake:en.
  17. Servera direkt eller förvara i kylskåpet
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 24 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa kexen till ett fint smul.
  3. Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut kexmassan i aden.
  5. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
  7. Fyllning: Fyll en djup ugnsplåt till hälften med vatten och ställ i nedre delen av ugnen.
  8. Vispa ihop färskost och strösocker krämigt.
  9. Tillsätt vetemjöl och turkisk yoghurt och vispa lite till.
  10. Ha sedan i ägg och äggula, en i taget, under fortsatt vispning.
  11. Till sist har du i mangopurén. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen.
  12. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda den i ytterligare 1 timme.
  13. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken gräddas på eftervärme i ytterligare någon timme innan du låter den svalna helt och hållet i kylskåpet.
  14. Passionfruktscurd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.
  15. Curden är klar när du känner att den börjar tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret. Rör om tills smöret smält och du har en jämn curd.
  16. Låt curden svalna i kylskåpet i en skål innan du häller den över cheesecake:en.
  17. Servera direkt eller förvara i kylskåpet
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Estelle
Estelle
8 months ago

Hej! Om man vill göra kakan glutenfri och vegetarisk, finns det något man kan byta ut mjölet mot förutom gelatin? Eller går det att skippa helt?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?