Hörrni, jag är SÅ färdig med våren! Medan det fortfarande är iskallt utomhus så tröstar jag mig själv med våriga bakverk. Typ som den här festliga mandeltårtan med lemon curd och vispad hallonpannacotta. Den är väldigt enkel att göra men ser ut som att du lagt massa tid på att göra den. Hur bra?!
Den går dessutom utmärkt att baka i långpanna (30×40 cm) om du vill servera den till många på typ en fest eller större bjudning. Bara dubblera alla ingredienser så räcker det gott och väl!
Hej, hur långt i förväg kan jag spritsa på vispad pannacotta på tårtan? Funderar nämligen på att täcka min bröllopstårta med just vispad pannacotta och vill förbereda så långt i förväg som möjligt.
Är det säkert att lemoncurden bara ska innehålla äggulor och inga hela ägg? Min tjockande aldrig efter en halvtimme på spisen. Har sett att de allra flesta recepten har i hela ägg.
Det tar ofta lång tid för curd att tjockna. Vet inte vad du sett för recept men äkta lemoncurd har verkligen inte äggvitor i sig.
Det stämmer, detta är en “fuskvariant” för att säkra att göra den extra tjock och stabil som fyllning.