Så här gör du:
- Hallonpannacotta: Lägg hallonen i en kastrull och koka upp till ett mos under konstant omrörning.
- Kör hallonmoset genom en sil, pressa ordentligt så att du får så mycket kärnfri hallonpuré som möjligt.
- Koka upp vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Rör om hela tiden.
- Efter någon minut tillsätter du hallonpuré och strösocker.
- Låt koka upp under fortsatt omrörning och häll sedan upp hallonpannacottan i en skål eller bunke som du senare kan vispa i med helvisp.
- Låt pannacottan stå kylskåpet för att stelna (ca 4 h) innan du vispar upp den.
- Lemon curd: Lägg strösocker, äggulor, citronsaft och citronskal i en värmetålig skål.
- Vispa till en jämn smet och ställ sedan skålen över en kastrull med kokande vatten. Sänk värmen till medel och låt lemon curden värmas upp under omrörning över det sjudande vattnet.
- Rör om i lemon curden hela tiden tills den tjocknat ordentligt (ca 10 minuter).
- Ta bort skålen från värmen och klicka i smöret.
- Rör om tills smöret smält helt och ställ sedan lemon curden i kylskåpet för att svalna.
- Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa äggvitorna till styva toppar och tillsätt sedan lite strösocker i taget under fortsatt vispning.
- Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält (undersök genom att ta lite marängsmet på pekfingret och gnugga mot tummen, känner du inget socker
mot fingertopparna så är det färdigvispat).
- Sikta ner mandelmjölet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Täck en form med bakplåtspapper (min var 20×25 cm) och grädda din mandelbotten i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt din mandelbotten svalna helt och hållet innan du monterar ihop tårtan.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej, hur långt i förväg kan jag spritsa på vispad pannacotta på tårtan? Funderar nämligen på att täcka min bröllopstårta med just vispad pannacotta och vill förbereda så långt i förväg som möjligt.
Är det säkert att lemoncurden bara ska innehålla äggulor och inga hela ägg? Min tjockande aldrig efter en halvtimme på spisen. Har sett att de allra flesta recepten har i hela ägg.
Det tar ofta lång tid för curd att tjockna. Vet inte vad du sett för recept men äkta lemoncurd har verkligen inte äggvitor i sig.
Det stämmer, detta är en “fuskvariant” för att säkra att göra den extra tjock och stabil som fyllning.