Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten) innan du toppar med chokladmoussen.
- Grovhacka den mörka chokladen.
- Smält chokladen i micron eller över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Vispa grädden till mjuka toppar.
- Blanda ner ca 1 dl av grädden till chokladkrämen.
- Vispa ner chokladkrämen i resten av vispgrädden bara precis till det går ihop.
- Fodra din 23 cm-form med bakplåtspapper och lägg kladdkakan i mitten av formens botten.
- Bred ut chokladmoussen över kladdkakan.
- Ställ tårtan i kylskåpet så för att stelna i formen i minst 4 h. Vill du frysa din tårta så funkar det utmärkt att göra det här och vänta med chokladganachen tills dagen du vill servera tårtan.
- Mjölkchokladganachen gör du enkelt genom att hacka mjölkchokladen grovt och lägga den i en värmetålig skål.
- Värm upp vispgrädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka.
- Häll den varma grädden över mjölkchokladen och rör om till en jämn och glansig chokladsmet. Om chokladen inte smälter helt i grädden kan du värma på skålen över ett vattenbad eller i micro i några sekunder.
- Bred ut ganachen över tårtan.
- Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Otroligt god & lyxig tårta precis som namnet avslöjar. Gjorde den här eller rättare sagt 5 st till min sons bröllop nu i oktober. Pimpade dem med flagad mandel runtom & guldpuder på ovansidan. Har aldrig fått så mkt beröm för en tårta 🙂
Men Gud vad kul att höra att det blev så lyckat! 😍
Hej!
Tror du att man förstör tårtan om man skippar ganachen?
Hejhej, den går bra att skippa om man inte vill ha den ☺️
Hej Camilla, tänkte testa att göra den här tårtan till min son som är moussefantast! Jag undrar dock om du tror det går bra att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix? Tack på förhand! Jonas
Hej! Ursäkta sent svar. Jag har tyvärr inte testat detta ännu ☺️