Lime cheesecake-rulltårta

Det är inte när jag bestämt mig för att knåpa på nya receptidéer som de bästa idéerna kommer. Typ som den här härligt syrliga rulltårtan med limefyllning, toppad med en krämig färskostkräm.

Jag kan tycka att själva rulltårtskakan i sig är lite för söt och då är det perfekt med en sånhär riktigt syrlig fyllning som limecurden är. Limecurden funkar också perfekt att servera till scones eller ha som fyllning till vanliga tårtbottnar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lime cheesecake-rulltårta

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (limecurd):
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
2 stora ägg
4 st lime
25 g smör
ev grön pastafärg för grön curd

Ingredienser (rulltårtsbotten):
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Ingredienser (färskostkräm):
300 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 nypa äkta vaniljpulver
grovt krossade digestivekex till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (limecurd):
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
2 stora ägg
4 st lime
25 g smör
ev grön pastafärg för grön curd

Ingredienser (rulltårtsbotten):
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Ingredienser (färskostkräm):
300 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 nypa äkta vaniljpulver
grovt krossade digestivekex till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 30×40 cm.

  1. Lime curd: Vispa ihop majsstärkelse och ägg i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Ha ner saft och rivet skal från limefrukterna tillsammans med strösocker och smör i en kastrull.
  3. Låt koka upp och sila vätskan för att få bort skalbitarna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och ha även ner uppvispad majsstärkelse och ägg. I det här steget kan du även ha i en gnutta grön pastafärg om du vill.
  4. Värm upp på medelvärme under konstans omrörning tills curden tjocknat.
  5. Låt limecurden svalna i kylskåpet medan du gör förbereder rulltårtsbotten och färskostkrämen.
  6. Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Lägg bakplåtspapper i botten på din bakform.
  8. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  9. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner i ägg- och sockervispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  10. Ha till sist i mjölken och vänd försiktigt till ihop tills allt gått ihop.
  11. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  12. Låt svalna helt innan du tar bort bakplåtspappret och brer på limecurden på den sidan som bakplåtspappret varit på.
  13. Rulla ihop och låt rulltårtan stå i kylskåpet medan du förbereder färskostkrämen.
  14. Färskostkräm: Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig smet.
  15. Sikta ner florsockret och ha i en nypa vaniljpulver. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  16. Toppa din rulltårta med färskostkrämen och garnera med krossade kex.
Steg för steg

Video

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 30×40 cm.

  1. Lime curd: Vispa ihop majsstärkelse och ägg i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Ha ner saft och rivet skal från limefrukterna tillsammans med strösocker och smör i en kastrull.
  3. Låt koka upp och sila vätskan för att få bort skalbitarna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och ha även ner uppvispad majsstärkelse och ägg. I det här steget kan du även ha i en gnutta grön pastafärg om du vill.
  4. Värm upp på medelvärme under konstans omrörning tills curden tjocknat.
  5. Låt limecurden svalna i kylskåpet medan du gör förbereder rulltårtsbotten och färskostkrämen.
  6. Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Lägg bakplåtspapper i botten på din bakform.
  8. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  9. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner i ägg- och sockervispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  10. Ha till sist i mjölken och vänd försiktigt till ihop tills allt gått ihop.
  11. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  12. Låt svalna helt innan du tar bort bakplåtspappret och brer på limecurden på den sidan som bakplåtspappret varit på.
  13. Rulla ihop och låt rulltårtan stå i kylskåpet medan du förbereder färskostkrämen.
  14. Färskostkräm: Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig smet.
  15. Sikta ner florsockret och ha i en nypa vaniljpulver. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  16. Toppa din rulltårta med färskostkrämen och garnera med krossade kex.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?