Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 30×40 cm.
- Lime curd: Vispa ihop majsstärkelse och ägg i en skål. Ställ åt sidan.
- Ha ner saft och rivet skal från limefrukterna tillsammans med strösocker och smör i en kastrull.
- Låt koka upp och sila vätskan för att få bort skalbitarna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och ha även ner uppvispad majsstärkelse och ägg. I det här steget kan du även ha i en gnutta grön pastafärg om du vill.
- Värm upp på medelvärme under konstans omrörning tills curden tjocknat.
- Låt limecurden svalna i kylskåpet medan du gör förbereder rulltårtsbotten och färskostkrämen.
- Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg bakplåtspapper i botten på din bakform.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner i ägg- och sockervispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Ha till sist i mjölken och vänd försiktigt till ihop tills allt gått ihop.
- Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna helt innan du tar bort bakplåtspappret och brer på limecurden på den sidan som bakplåtspappret varit på.
- Rulla ihop och låt rulltårtan stå i kylskåpet medan du förbereder färskostkrämen.
- Färskostkräm: Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig smet.
- Sikta ner florsockret och ha i en nypa vaniljpulver. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Toppa din rulltårta med färskostkrämen och garnera med krossade kex.
Det finns ingen video för detta inlägg.