Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mortla turkisk peppar till grova bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
- Smält samman lakrits och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
- Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
- Under tiden kan du göra biskvibottnarna.
- Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
- Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
- Vispa upp lakritsfluffen på medelhastighet tills den får en fluffig och fast konsistens.
- Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
- Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
- Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.
- Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.