Kycklinggryta med curry

Jag tror det var över 6 månader sedan som jag lovade er receptet på min krämiga currygryta med kyckling och grönsaker. Men bättre sent än aldrig haha. Orsaken är att jag inte lagat den på ett tag men idag så! Hoppas att ni ska gilla den lika mycket som min familj. Här hemma är den här maträtten en riktig middagsfavorit.

Det här är en riktigt god och mättande gryta med mycket grönsaker som passar perfekt till matlådemat. Receptet ger ca 6 portioner.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kycklinggryta med curry

Portioner: 6

Ingredienser

2 msk rapsolja (annan neutral olja funkar också bra)
1 purjolök
ca 4 cm lång bit färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
450 g kycklinglårfilé
4 msk curry
salt & peppar efter smak
1 msk red curry paste
1 burk kokosmjölk à 400 ml
200 g färsk broccoli
2 medelstora morötter
jasminris, grovhackad persilja och salta & rostade cashewnötter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

2 msk rapsolja (annan neutral olja funkar också bra)
1 purjolök
ca 4 cm lång bit färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
450 g kycklinglårfilé
4 msk curry
salt & peppar efter smak
1 msk red curry paste
1 burk kokosmjölk à 400 ml
200 g färsk broccoli
2 medelstora morötter
jasminris, grovhackad persilja och salta & rostade cashewnötter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dela purjolöken på längden och skölj noggrant. Skär i fina strimlor.
  2. Hetta upp oljan på hög värme i en djup stekpanna. Sänk till medelvärme och tillsätt den fint strimplade purjolöken. Stek på medelvärme tills de mjuknat.
  3. Tärna kycklingfilén och ha i de i stekpannan tillsammans med curry, salt, peppar, fint riven färsk ingefära, riven vitlöksklyfta och curry paste. Stek under konstant omrörning på hög värme tills kycklingen börjat få fin stekyta.
  4. Häll på kokosmjölken. Rör om och täck öppningen på stekpannan med lock. Låt puttra på medelvärme.
  5. Under tiden skalar du och skivar morötterna. Dela även broccolibuketterna i mindre bitar.
  6. Skölj grönsakerna noggrant i ett durkslag och ha i dem i stekpannan. Rör om och låt grytan fortsätta puttra på låg värme i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt tillagad.
  7. Servera grytan med jasminris, hackad persilja och cashewnötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dela purjolöken på längden och skölj noggrant. Skär i fina strimlor.
  2. Hetta upp oljan på hög värme i en djup stekpanna. Sänk till medelvärme och tillsätt den fint strimplade purjolöken. Stek på medelvärme tills de mjuknat.
  3. Tärna kycklingfilén och ha i de i stekpannan tillsammans med curry, salt, peppar, fint riven färsk ingefära, riven vitlöksklyfta och curry paste. Stek under konstant omrörning på hög värme tills kycklingen börjat få fin stekyta.
  4. Häll på kokosmjölken. Rör om och täck öppningen på stekpannan med lock. Låt puttra på medelvärme.
  5. Under tiden skalar du och skivar morötterna. Dela även broccolibuketterna i mindre bitar.
  6. Skölj grönsakerna noggrant i ett durkslag och ha i dem i stekpannan. Rör om och låt grytan fortsätta puttra på låg värme i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt tillagad.
  7. Servera grytan med jasminris, hackad persilja och cashewnötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
6 months ago

Vilket märke på curry använder du? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?