Krämig sparris- och halloumipasta à la Felicia Aveklew

sparris- och halloumipasta

En god och krämig pasta med sparris och halloumi.

Felicia Aveklews huvudrätt i Halv Åtta hos en Youtuber var en krämig och supergod sparris- och halloumipasta. En lakto-ovo vegetarisk rätt som funkar lika bra till vardag som fest.

Till förrätt serverade Felicia ett lyxigt vitlöksbröd med ugnsbakade vitlökar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

sparris- och halloumipasta

Krämig sparris- och halloumipasta à la Felicia Aveklew

Portioner: 4

Ingredienser

250 g pasta av valfri sort
2 msk olivolja
200 g halloumi
250 g färsk sparris
2 vitlöksklyftor
25 g smör
1 gul lök
3 msk alkoholfritt matlagningsvin
2 tsk grönsaksfond
5 dl vispgrädde
1-2 dl pastavatten
2 dl riven parmesan
salt & peppar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

250 g pasta av valfri sort
2 msk olivolja
200 g halloumi
250 g färsk sparris
2 vitlöksklyftor
25 g smör
1 gul lök
3 msk alkoholfritt matlagningsvin
2 tsk grönsaksfond
5 dl vispgrädde
1-2 dl pastavatten
2 dl riven parmesan
salt & peppar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna halloumin och ha ner den i en djup stekpanna med lite olivolja i. Värm halloumin på låg värme och låt den släppa så mycket vätska som möjligt och låt den sedan fortsätta värmas på tills all vätska avdunstat.
  3. Höj värmen till medelvärme, tillsätt lite mer olivolja och låt halloumin få lite färg på alla sidor. Rör om då och då.
  4. Skölj och ansa sparrisen. Pressa vitlökarna. Ha ner allt detta i stekpannan och rör om. Låt alltsammans tillagas på medelvärme tills sparrisen blivit al dente.
  5. Finhacka den gula löken och ha ner det i stekpannan tillsammans med smöret. Rör om under fortsatt uppvärmning då och då tills dess att sparrisen tillagad.
  6. Tillsätt matlagningsvinet och låt det puttra en liten stund i stekpannan innan du rör ner grönsaksfonden.
  7. Plocka upp de sparristoppar som du vill använda till garnering ur stekpannan och ställ dem åt sidan.
  8. Häll sedan i vispgrädde, pastavatten och riven parmesan. Rör om till en krämig sås innan du tillsätter den färdigkokta pastan och smaksätter med salt och peppar efter egen smak.
  9. Servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna halloumin och ha ner den i en djup stekpanna med lite olivolja i. Värm halloumin på låg värme och låt den släppa så mycket vätska som möjligt och låt den sedan fortsätta värmas på tills all vätska avdunstat.
  3. Höj värmen till medelvärme, tillsätt lite mer olivolja och låt halloumin få lite färg på alla sidor. Rör om då och då.
  4. Skölj och ansa sparrisen. Pressa vitlökarna. Ha ner allt detta i stekpannan och rör om. Låt alltsammans tillagas på medelvärme tills sparrisen blivit al dente.
  5. Finhacka den gula löken och ha ner det i stekpannan tillsammans med smöret. Rör om under fortsatt uppvärmning då och då tills dess att sparrisen tillagad.
  6. Tillsätt matlagningsvinet och låt det puttra en liten stund i stekpannan innan du rör ner grönsaksfonden.
  7. Plocka upp de sparristoppar som du vill använda till garnering ur stekpannan och ställ dem åt sidan.
  8. Häll sedan i vispgrädde, pastavatten och riven parmesan. Rör om till en krämig sås innan du tillsätter den färdigkokta pastan och smaksätter med salt och peppar efter egen smak.
  9. Servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
Sofia
1 year ago

Supersmarrigt recept men nästa gång ska jag nog servera halloumin separat. De blev lite för ”mojsiga” i grädden. Ska absolut laga den igen!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?