Krämig sparris- och halloumipasta à la Felicia Aveklew

21 röster
sparris- och halloumipasta
En god och krämig pasta med sparris och halloumi.

Felicia Aveklews huvudrätt i Halv Åtta hos en Youtuber var en krämig och supergod sparris- och halloumipasta. En lakto-ovo vegetarisk rätt som funkar lika bra till vardag som fest.

Till förrätt serverade Felicia ett lyxigt vitlöksbröd med ugnsbakade vitlökar.


Receptet ger 4 portioner sparris- och halloumipasta.

Ingredienser:

250 g pasta av valfri sort

2 msk olivolja

200 g halloumi

250 g färsk sparris

2 vitlöksklyftor

25 g smör

1 gul lök

3 msk alkoholfritt matlagningsvin

2 tsk grönsaksfond

5 dl vispgrädde

1-2 dl pastavatten

2 dl riven parmesan

salt & peppar

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna halloumin och ha ner den i en djup stekpanna med lite olivolja i. Värm halloumin på låg värme och låt den släppa så mycket vätska som möjligt och låt den sedan fortsätta värmas på tills all vätska avdunstat.
  3. Höj värmen till medelvärme, tillsätt lite mer olivolja och låt halloumin få lite färg på alla sidor. Rör om då och då.
  4. Skölj och ansa sparrisen. Pressa vitlökarna. Ha ner allt detta i stekpannan och rör om. Låt alltsammans tillagas på medelvärme tills sparrisen blivit al dente.
  5. Finhacka den gula löken och ha ner det i stekpannan tillsammans med smöret. Rör om under fortsatt uppvärmning då och då tills dess att sparrisen tillagad.
  6. Tillsätt matlagningsvinet och låt det puttra en liten stund i stekpannan innan du rör ner grönsaksfonden.
  7. Plocka upp de sparristoppar som du vill använda till garnering ur stekpannan och ställ dem åt sidan.
  8. Häll sedan i vispgrädde, pastavatten och riven parmesan. Rör om till en krämig sås innan du tillsätter den färdigkokta pastan och smaksätter med salt och peppar efter egen smak.
  9. Servera och njut!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
Sofia
3 dagar sedan

Supersmarrigt recept men nästa gång ska jag nog servera halloumin separat. De blev lite för ”mojsiga” i grädden. Ska absolut laga den igen!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x