Kolapavlova med persika & hallon

13 röster
kolapavlova
En drömgod och segfrasig pavlova med kolaswirl, vispgrädde, persika och hallon.

Min man har en tendens att köpa på sig en massa persikor (för att han älskar dem) som sedan ligger i kylskåpet och glöms bort så idag tog jag tag i att göra något riktigt av dem. Nämligen den här kolapavlovan med seg insida, frasig utsida, ett drömmigt kolaswirl, vispad grädde, hallon och persika. Behöver jag säga mer? En magisk efterrätt som blir ett perfekt avslut på en god middag eller när man bara är riktigt sötsugen.

kolapavlova

Den här kolapavlovan har ALLT! Fluffigt, segt, frasigt, syrligt, fruktigt och sött. Dessutom så blir den väldigt fin! Jag bara älskar färgerna i den här efterrätten.

pavlova kola hallon persika

Det här receptet ger en pavlova med kola, persika och hallon på 16 bitar.

Kolapavlova:

6 stora äggvitor (storlek L på äggen)

2 dl strösocker

4 dl florsocker

1/2 burk dulce de leche à 397g

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 st persika

125 g färska hallon

1/2 burk dulce de leche à 397 g

röd oxalis eller citronmeliss att dekorera med

Steg för steg – bilder på hur man gör en kolapavlova.

Gör såhär:

  1. Kolapavlova: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  3. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  4. Stjälp upp hela marängsmeten på bakplåtspappret, klicka på dulce de leche och forma försiktigt till en rund marängbotten med hjälp av baksidan av en sked. Se till att den får en liten kant som fyllningen kan hålla sig inom.
  5. Grädda botten till din pavlova i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme med plåten i ugnen i minst 1h. Låt marängtårtan svalna helt och hållet utanför ugnen på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
  6. Fyllning: Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Spritsa eller bre ut grädden över din marängbotten. Toppa med dulce de leche, färska hallon och skivad persika.
  7. Servera din kolapavlova direkt eller förvara den i kylskåpet. Kom bara ihåg att du längre tid du låter pavlovan stå med fyllningen, desto mer kommer den att suga åt sig av vätskan från fyllningen och bli mindre krispig på utsidan.
Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
20 dagar sedan

Kan man baka marängen dagen innan?

Evelina
Evelina
11 dagar sedan

Hej! Min fick jättefin ”knaprig” yta men är typ ogräddad inuti. Är det tanken eller har jag gjort något fel?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x