En drömgod och segfrasig pavlova med kolaswirl, vispgrädde, persika och hallon.
Min man har en tendens att köpa på sig en massa persikor (för att han älskar dem) som sedan ligger i kylskåpet och glöms bort så idag tog jag tag i att göra något riktigt av dem. Nämligen den här kolapavlovan med seg insida, frasig utsida, ett drömmigt kolaswirl, vispad grädde, hallon och persika. Behöver jag säga mer? En magisk efterrätt som blir ett perfekt avslut på en god middag eller när man bara är riktigt sötsugen.
Den här kolapavlovan har ALLT! Fluffigt, segt, frasigt, syrligt, fruktigt och sött. Dessutom så blir den väldigt fin! Jag bara älskar färgerna i den här efterrätten.
Kan man baka marängen dagen innan?
Det funkar utmärkt. Förvara torrt under en kökshandduk eller liknande i rumstemperatur 🥰
Hej! Varje gång jag gör maräng går den sönder, även denna gång när jag provade detta recept… Marängen smular till bitar när jag ska ta bort den från bakplåtspappret! Vad gör jag för fel?
Hejhej! Låter som att den behöver gräddas lite längre tid eller torka ännu mer i ugnen på eftervärme ❤️
Har du med resterande av dulche de lechen bara ringlat på det över grädden? Eller har du precis som med grädden lagt ett lager av det på marängen under grädden?
🙂
Jag har ringlat resten över grädden 🥰
Hej! Min fick jättefin ”knaprig” yta men är typ ogräddad inuti. Är det tanken eller har jag gjort något fel?