Vad säger ni om jag säger: frasigt pajskal av mördeg, len vaniljkola, chokladfluff, kolaflarn och hallon? Resultatet blir iallafall den här ljuvliga kolapajen med chokladfluff. En riktig drömpaj som får vilken chokladälskare somhelst på fall.
kolaflarn (scrolla ner längst ner i receptet för att se hur man gör dem), guldflingor och hallon att dekorera med (tina frysta svenska hallon när hallon inte är i säsong).
KOLAFLARN
Kolaflarn är superenkla att göra. Det enda du behöver ä någon form av hård karamell (jag använder cream candies från Wherther’s original). Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Fördela karamellerna med mycket mellanrum mellan varandra på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 6-10 minuter (mina var perfekta vid 6 minuter. De är bubbliga och gyllenbruna när de är redo. Låt svalna helt och håller på plåten. Du kan antingen dekorera med dem som de är runda eller göra som jag gjort på denna paj, bryta dem i bitar.
[…] Tycker du om chokladfudgepaj och vill baka en chokladpaj extra allt så tycker jag att du ska prova min kolapaj med chokladfluff! […]
Camilla! Ska det verkligen vara 300g mörk choklad i 3 dl vispgrädde som sen ska svalna och vispas till fluff? Mitt blev väldigt fast och jag kan inte förstå hur jag ska vispa upp det? 🙈😬😅
Hejhej! Ja, det stämmer, men tar en stund att vispa upp den så att den blir mjuk <3
Tack snälla! Det blev jättebra! 💕
Förlåt, jag är så uppvarvad att jag glömde skriva att jag blir väldigt tacksam för svar.💕 Ställde just in kolan i kylen att stelna. 😎
Denna paj blev verkligen supergod! Och inte så svår att göra heller. Jag valde att göra en tunnare botten så den räckte till två formar och hade den då inne i ugnen knappt 25min totalt.
Ett tips är att koka kolan lite mindre än till 123 grader så den blir lite i hårdaste laget då.
Och ta fram pajen från kylen minst en halvtimme innan den ska serveras! Annars går den inte att skära/äta 😆