Kokostoppar i långpanna

Kokostoppar är en riktigt god klassisk småkaka som går hem hos många. Den är riktigt tacksam att bjuda på till fikat. Småkakan i sig är inte så knepig att baka men det kan vara lite pyssligt att få till den toppiga formen. Särskilt om man behöver göra det flera gånger om och bjuda MÅNGA på kokostoppar. Då är det supersmidigt att baka den i långpanna! Bara att blanda ihop alla ingredienser, trycka ut smeten i en långpanna, grädda, toppa med choklad, skära upp och njuta!

Det bästa med att baka den i långpanna är att den blir galet saftig!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokostoppar i långpanna

Portioner: 32

Ingredienser

100 g smör
4 stora ägg
2 dl strösocker
400 g kokosflingor
rivet skal från 1 citron
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 32st

Ingredienser

100 g smör
4 stora ägg
2 dl strösocker
400 g kokosflingor
rivet skal från 1 citron
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 25×35 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop ägg, strösocker och smält smör i en bunke.
  4. Tillsätt kokosflingor och citronskal och rör om till en jämn smet.
  5. Täck din långpanna med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
  6. Grädda dina kokostoppar i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills den börjat få lite gyllenbrun färg.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar den med choklad.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  9. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den börjar koka.
    Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter innan du försiktigt blandar ihop det till en jämn, klumpfri chokladglasyr
    Bred chokladen i ett jämnt lager över kakan och låt den stå i kylskåpet tills chokladen stelnat innan du skär kakan i mindre bitar.
    Förvara i kylskåpet inplastat eller i lufttät burk.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 25×35 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop ägg, strösocker och smält smör i en bunke.
  4. Tillsätt kokosflingor och citronskal och rör om till en jämn smet.
  5. Täck din långpanna med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
  6. Grädda dina kokostoppar i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills den börjat få lite gyllenbrun färg.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar den med choklad.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  9. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den börjar koka.
    Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter innan du försiktigt blandar ihop det till en jämn, klumpfri chokladglasyr
    Bred chokladen i ett jämnt lager över kakan och låt den stå i kylskåpet tills chokladen stelnat innan du skär kakan i mindre bitar.
    Förvara i kylskåpet inplastat eller i lufttät burk.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nathalie
Nathalie
2 years ago

Hur länge håller den i kylen? Kan man frysa in annars? 🙂 tänkte baka nu till nästa helg.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?