- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
- Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka.
- Fyll varje grotta med hallonsylt.
- Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
- Ringla smält vit choklad över kakorna så fort de svalnat.
Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Jag vart så inne i bakningen att jag glömde ta steg för steg – bilder till kakorna med principen är densamma som för mina kokoskolagrottor så slänger in den steg för steg – bilden istället.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man frysa in dom tror du? 🙂
Funkar utmärkt 🙂
Ser magiska ut, dessa ska jag testa imorgon då jag är ledig. 🥰
Skulle man kunna byta ut äggen mot tex. kikärtsspad? 😀
Ja! 😀 Har dock inte testat själv så vet tyvärr inte hur mycket man skulle behöva byta ut mot.
Jag testade med standard, 3msk per ägg. Höll inte ihop så bra. Hade dock mjölkfritt margarin om det kan ha spelat in! Gärna tips om någon har? Ägg och mjölkfria. 🙂
Edit: Dom gick ändå att rädda. Tog bort det som flöt ut. Smakade bra! Höll inte riktigt ihop lika bra som dom vanliga. Men ändå godkänt!
Hej kära du
Hur kunde du forma grottorna till den runda formen? Det går inte och göra dem samma fina som du gjort dem, please help me 😢
Hej fina! Man får fixa till dem lite när de väl ligger på plåten 🙂
hej!
Vad kan man ha för fyllning istället för hallonsylt?
Hur ska man smälta den vita chokladen? Jag försökte i kastrull men då brändes den nästan och klumpade ihop sig.
Hej hej! Micra chokladen i korta intervaller och rör om varje gång tills det är smält 🥰
How to get your recipes i english?
Istället för kokosflingor kan jag använda vanlig kokos?
Absolut 🥰
Supergoda. Barnbarnen älskar dom. Tur att dom är så lättgjorda.
Åh, vad kul att ni gillade dem! ❤️
Supergoda med hade verkligen problem med smeten, den höll liksom inte ihop så bra. Var svårt att rulla då mycket fastnade på mina händer istället, och sen svårt att få till ett bra hål eftersom smeten inte höll ihop så bra. Tips? Kyla smeten innan rullning?
Hur stora var äggen du använde? Jag använder alltid stora ägg i min bakning men om du använt små kan du behöva ha i ett extra ägg ❤️