Knäckig rabarberpaj med äpple

Fotograf: Ulrika Pousette

Livets knäckigaste rabarberpaj med äpple 🥹 du bara måste baka den här pajen! Kombinationen av syrliga rabarber, söta äpplen och ett så där perfekt knäckigt pajtäcke är magiskt 😍 Det här kommer garanterat bli ett sånt där recept du kommer vilja baka om och om igen! Servera den med en härlig hemgjord vaniljsås eller en klick krämig vaniljglass som du enkelt svänger ihop utan glassmaskin! Och psst… det här är en sån där paj som kräver minimalt med disk. Sånt gillar vi 😅

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Knäckig rabarberpaj med äpple

Ingredienser

Fyllning
250 g äpple
250 g rabarber
0,75 dl syltsocker (du kan använda vanligt strösocker men då behöver du öka på mängden potatismjöl eller majsstärkelse med det dubbla för att inte få en rinnig fyllning)
2-3 tsk potatismjöl
3 tsk malen kardemumma

Smuldeg
175 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Pajen bakas i en form på 23 cm i diameter.

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Börja med att skära rabarbern i bitar. Skala och skär äpplena i bitar och ha ner allt direkt i pajformen.
  2. Ha sedan ner syltsocker, potatismjöl, malen kardemumma och rör ihop tills alla bitar är täckta.
  3. Smuldegen gör du genom att smälta smöret i en kastrull. Ta sedan bort kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna, strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och ljus sirap. Rör ihop detta till en kladdig deg.
  4. Klicka ur degen på rabarber och äppelblandningen, grädda den i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme i ungefär 40 minuter.
  5. Servera den med en hemgjord vaniljsås eller en klick härlig vaniljglass. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?