Receptet ger 24 stycken klassiska pannkakor.
- Blanda ihop vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och äggen. Rör ihop till en tjock, jämn och klumpfri smet med en ballongvisp.
- Blanda ner resten av mjölken lite i taget, men vispa inte onödigt länge. Låt smeten stå och svälla i minst 10 minuter, gärna 30. Ju längre tid pannkakssmeten får stå desto godare blir den. Ett riktigt lifehack är att låta den stå i kylskåpet över natten för att bara steka på dem när man vaknar på morgonen.
- Smält hälften av smöret på medelvärme i stekpannan.
- Häll ner smöret i smeten och rör om.
- Häll cirka 1 deciliter smet i panna med ordentligt med smör på medelvärme och vicka på pannan så att smeten fördelar sig jämnt. Enklast blir det om du använder dig av en doseringstratt så slipper du kladd och får jämna och fina pannkakor. Stek i 2–3 minuter på varje sida eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Menar du hälften av mjölken ??? Eller
kan man byta smöret till olja? om ja , hur mycket ska man använda istället av smöret?
Ser så gott ut! Däremot i 1. Så står det mjölet istället för mjölken 😉😉🤪
Hoppsan! Det är nu rättat, tack för att du uppmärksammade detta 🫶🏼