Kladdkakecookies eller kladdkakekakor, alltså kladdkaka i runt kakformat som passar perfekt i handen och dessutom inte behöver stå en massa timmar i kylskåpet för att få rätt konsistens utan kan ätas nästan direkt. Perfekt segmjuka och massor av chokladsmak. Med flingsalt på toppen blir de här kakorna magiska!
Kladdkaka är nog bland det finaste vi har. Det kan varieras i oändlighet både i smak, topping och form. Just kladdkakecookies är ett extra bra påhitt i och med att det minimerar disk. Du behöver endast servera dem på ett fat – ingen assiett, sked eller annat porslin behövs. För en sådan som jag, som helst gör allt annat än att just diska (även om diskmaskin finns) så gör detta att kladdkakecookies hamnar väldigt högt på min top 3 bästa kladdkakor som finns.
Vilken är din favoritkladdkaka? Gillar du den enkel och basic med fokus på choklad eller föredrar du en tårtliknande kladdkaka med olika toppings och dekoration? Oavsett så är kladdkaka ett magiskt bakverk och om du är sugen på att se alla mina kladdkakerecept så kan du kika under kategorin för just kladdkakor. Men kika på egen risk…
Om de flyter ut till ojämna cirklar så är det bara att rätta till formen på kakorna precis när de kommer ut ur ugnen och fortfarande är varma med hjälp av en sked, kniv eller glas. Bara putta till dem i rätt form.
Jag får också många frågor om man kan byta ut chokladen i receptet mot en choklad med lägre kakaohalt. Svaret är ja och nej. Choklad med den kakaohalten behövs för att kakorna ska hålla ihop och inte smälta ut till tunna pannkaksliknande kladdkakor.
För dig som älskar kladdkaka i portionsformat så är även dessa kladdkakegrottor med salt kola rena drömmen.
Författare: Camilla Hamid
Hej!
Går det att frysa in de här kakorna?
Hur länge håller de sig i kylskåp?
Tack! // Viveqa
Hejhej! De funkar utmärkt att frysa och håller upp till 4 dagar i kylskåpet om de förvaras i lufttät burk eller inplastade 🙂
Tack! 😊
1. Vad är skillnaden på vanligt strösocker och brunt farinsocker?
2. Om man har små ägg hemma, kan man ta 1-2 extra ägg?
1. Farinsocker ger en kolaton och seg konsistens.
2. Ja 🥰
Vilken choklad använder du? Ser jätte smidigt ut med sån lös choklad istället för att slippa hacka
Jag använder chokladknappar så det går bra 🙂
Det här ÄLSKAR jag utförligt och bilder så man vet hur det ska se ut
Tusen tack ! ❤️
Hej!
Måste man ha mörk choklad i kakorna?
hejhej! Ja, annars flyter de ihop 🙂
Går det att byta ut chokladen mot kakao? Har ingen hemma och är galet sugen på dessa! 😍
Den mörka chokladen behövs för att kakan ska hålla ihop och inte smälta ut helt och hållet <3
dessa är verkligen de godaste kakorna jag bakat!
Är det ok om det är vanlig brun farin och inte farin strö? Kan inte hitta här i USA:(
Det funkar 🙂
Jag har gjort dessa ett par ggr och första gången jag gjorde dom hade jag svårt att faktiskt uppskatta storleken (4cm osv) så gången därpå vägde jag dom istället. Jag provade med 50 gram och den storleken tyckte jag blev bra. När smeten är kall så kan man snabbt rulla smeten till en boll så blir kakorna lite jämnare i formen. Ställde in smeten i kylen under tiden första plåten var i ugnen och rullade först kakorna för plåt nr 2 när den första var klar. Super smarriga kakor
Jättebra tips! Tack för att du tar dig tiden att dela med dig 🙂
Vilket superbra tips att väga bitarna! Gjorde också 50g/kaka och de blev bra storlek och lagom bakade i min ugn på 15 min.
Hade man kunnat ha i hackad choklad (utan att smälta den) också för att få en typ chocolate ship cookie?
Smakar dom mörk choklad eller smakar dom kladdkaka typ ❤️
De smakar mest kladdkaka 🙂
Supergoda!
Jag tänkte garnera dem med tex grädde och hallon, har du något mer tips på garnering vid servering?
Funkar utmärkt! Skulle spritsa på grädden och garnera med hallon som små bakelser 🙂
Dina recept är så bra och smarriga och dina filmer är toppen.
Fina du! Tack <3
Jättefina o goda tycker dock dom var lite för stora… tror också jag minskar lite på kakaon tack för tydliga och lätta beskringar
Gjorde dessa idag för andra gången, gick jätte bra första gången men idag så smälte de ut och blev tunna och krispiga i kanten:( vad kan detta bero på? Använde fazer mörk choklad ”ögon chokladen”
Hej! Vad kan man ha istället för ägg?
Hejhej! Har inte testat att baka dessa utan ägg än tyvärr 🙁
Hejsan, finns det något sätt att göra dessa kakao och chokladfria? Jag är allergisk mot kakao och brukar ersätta kakao med vaniljsocker istället bland annat, men läste i kommentarerna att man behöver ha i Chokladen för att dem ej ska flyta ihop. Har du något tips om vad man kan ersätta chokladen med?
Jag undrar om kakorna blir hårda eller mjuka som vanliga kladdkakor och är dom lika kladdiga?
De blir sega och kladdiga 🥰
Heej!
Har du förslag på var man kan hitta en glasskopa I den storleken? Har letat, men utan resultat!
Tack på förhand!
Cervera har
Jag har inga stora ägg hemma jag har bara små tror du jag skulle bara dubbla så jag tar 8 små äg istället.
Kan man ta mjölkchoklad om man inte gillar mörk choklad eller är det viktigt med mörk choklad?
Du kan öka med 1/3 av mängden ägg i receptet 🙂
Hej, kan man ha mjölkchoklad istället för mörk choklad?
Hej, tror du det gör något om jag bara använder 3 ägg (märkte försent att vi inte hade fler…).
Vart är din kakskopa ifrån? Tänker på vilket mått på skopan som är lagom för dessa kakorna
Kan man minska på sockret och få samma slutresultat på kakorna?
Hej! Jag älskar dessa kakor tack för receptet 😍 har gjort dom flera gånger och brukar ha i hackad vitchoklad också 🥰 jag undrar dock om man kan frysa in smeten och grädda dom vid ett annat tillfälle? Har inte våga testat ifall man slösar en sats😁
Hej,
Jag har bara Fazer mörk block dekor choklad och det står inte någon kakaohalt på den. Vet du om det fungerar?
Hejhej! Den är inte gjord för att ha i bakverk utan endast till dekoration <3
Åh okej tack för ditt svar <3 om du har tips på recept där jag kan använda den skulle jag gärna testa 🙂
Hej! Kan man ersätta farinsocker med något annat? Jag upptäckte precis att jag inte har det hemma, uuuhh. 🙁
Hejhej! Du kan utesluta det 🙂
Väger du dina ingredienser i recepten eller använder du exempelvis märkningen på smöret och dl mått? 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, jag använder dl mått och märkning på smörpaketet <3
Hej, går det att ersätta mjölet till glutenfri mjölmix?
Hejhej! Kika under rubriken “tips” <3
Funkar det att ha i t.ex non stop eller förstör det konsistensen?
Hej hej! Har inte prövat, men borde gå 😍
Måste man ha dem i kylen i 30 min?
Hej hej! Ja, detta gör så kakdegen blir lättare att jobba med och ger en fin form😊
Kan man göra smeten dagen innan och ha den i kylen över natten och sen bara rulla dem och in i ugnen dagen efter?
Hejhej! Funkar utmärkt 🙂
Hej, blir de veganska kakorna lite plattare än de vanliga?
Hejhej! Ja, det blir dem då margarin inte funkar exakt likadant som smör pga fetthalten 🙂
Världens godaste kak-recept!
Hejhej! Åh vad glad jag blir att du gillar den 😍
Kan man byta ut farinsocker mot vanligt socker eller något annat?
Hej jag håller på att baka dessa kladdkakecookies för andra gången. Första gången blev dom väldigt bra o goda. Men andra gången alltså nu lyckas jag inte forma dom till cookies degen är alltså för kladdig. Undrar Om jag ska tillsätta mer mjöl ?
Du kan absolut tillsätta mer mjöl om smeten är svårhanterlig 🙂
kan man ha choklad med mindre kakaohalt t.ex 55%?
Absolut ❤️
Kan man minska mängden socker eller behövs denna mängd för att det inte ska bli för mycket med den mörka chokladen samt kakaon?
Hejhej! Minskar man sockermängden så blir de dels beskare men det gör dem också mindre kladdiga ❤️
Hej gjorde nyss dessa kakor å kan säja att det gick jätte bra med mjölkchoklad de enda som va va att dom åkte ut direkt istälet för i Ungern som med mörkchoklad för gorde två olika satser då vi här hemma inte tycker om mörkchoklad och dom med ljus choklad var mycket godare skulle jag på stå
Härligt 😍👏🏻
Hejhej, jag provade göra dessa eftersom min lillebror var sugen på kakor. Mina blev inte glansiga i mitten, var beror det på? Hade inte exakt 15 min utan hade lite mindre.
Hejhej Olivia! Förlåt för sent svar. Då kan dem ha behövt vara i ugnen lite mindre tid än så, alla ugnar är så olika! 🥰
Smaskiga kakor, men inte lika estetiskt tilltalande som Camillas…
Vad kul att du tyckte de var goda! Ang formen: hur länge hade du smeten i kylskåpet? 🙂
Vad kan man använda istället för brunt farinsocker strö?
Det går bra att utesluta det 🥰
Går det att använda kakao istället för mörkchoklad? Har ingen mörkchoklad och ska baka kakorna idag!
Chokladen hjälper kakorna att hålla formen så det blir svårt att utesluta ❤️
Vad ska man göra när kakorna bara flyter ut? Har gjort dom två gånger, andra gången blev aningen bättre än första, men jag är ändå inte helt nöjd😌
Testa ställa in bunken med smeten i frysen! Ju kallare och tjockare smeten är desto mer håller den formen i ugnen.
Vau, detta måste prövas💕😋
Jaa, så gott! 🤩
Har fått lära mig att man inte ska halvera eller dubbla recept, eftersom det då blir fel. Förstår egentligen inte varför så länge man ändrar proportionerligt…
I alla fall, tänkte våga mig på dessa godbitar. Då det är första gången och jag inte är så bra på att baka skulle jag vilja göra halv sats bara för att testa att göra dem. Går det att halvera receptet?
Går det att använda vanillin istället för vaniljsocker? Och isf blir det samma mängd jag ska ha i då? ☺️
Hejhej, det går bra 😊
Hej Camilla!
Undrar om man kan byta ut farinsockret till något annat, möjligtvis strösocker/honung?
Hejhej, det kan man – men farinsockret tillför både smak och konsistens till kakan 🥰
När jag gjorde dom så blev det som en hinna på varje kaka av olja som även gjorde att kakorna bara flöt ut på plåten innan gräddning. Vet ej varför, kanske för att jag inte använde 70% utan 55%. Någon som vet varför, snälla hjälp mig!?
Hej
Jättegoda kakor, men jag lägger inte “smeten” i kylen utan använder mig istället av silikonformar och det blir hur bra som helst. Kakorna flyter inte ut, men de blir goda och sega
Vilket smart tips! Kul att du gillar dem, tack! ❤️
Hej! Jag undrade hur länge man kan ha smeten i kylskåpet? Funkar 24 timmar eller är det för länge?