Så här gör du:
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
- Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
- Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder hallonpannacottan. Kom ihåg att inte lossa kladdkakan från formen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet.
- Hallonpannacotta: Värm upp de frysta hallonen tillsammans med citronsaften och rör om hela tiden tills du får ett hallonmos.
- Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnor och ev. bitar. Ställ åt sidan.
- Koka upp vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull i ca 3 minuter. Ha sedan i hallonmos och florsocker. Rör om och låt koka upp i ytterligare någon minut innan du häller pannacottan över kladdkakan.
- Ställ formen i kylskåpet igen medan du förbereder chokladmoussen.
- Chokladmousse:
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller.
- Låt chokladen svalna lite innan du blandar ner 1 äggula i taget.
- Vispa grädden till mjuka toppar. Blanda ner en klick av vispgrädden i chokladsmeten innan du har i hela chokladsmeten i vispgrädden.
- Vispa till en jämn smet.
- Har du silikonformar kan du hälla upp chokladmoussen i dem för att stelna i frys, annars kan du hälla moussen direkt på hallonpannacottan så fort pannacottan stelnat lite och låta mousselagret stelna helt i kylskåpet innan du lossar tårtan från formen.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Kan man byta ut hallonen mot frysta blåbär (det har jag i frysen 🙂)och behöver man ändra något annat i receptet då? Mvh Katharina
Hejhej! Det funkar utmärkt ❤️ Du kan köra på samma mängd rakt av.
Hej! Hur länge håller kakan i kylen?