Kladdkaka på 2 ingredienser

En snabb och enkel kladdkaka på bara två ingredienser!

För några år sedan bakade jag en chokladkaka på bara äggvita och smält choklad. Det är ett klassiskt recept på en chokladkaka på två ingredienser. Det blev gott men det kändes som att den var för luftig för att man skulle bli nöjd med upplevelsen. Ibland är lösningen mitt framför ögonen på en: konsistensen och smakupplevelsen löses enkelt genom att använda äggulan OCKSÅ!

Här har ni den: en drömgod och glutenfri kladdkaka som bakas på bara 2 ingredienser: ägg och mörk choklad. Den är supergod precis som den är men det blir ju såklart lite piffigt om man adderar vispgrädde och färska hallon vid servering.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kladdkaka på 2 ingredienser

Kladdkaka på 2 ingredienser

Portioner: 6-8

Ingredienser

500 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

8 stora ägg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

500 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

8 stora ägg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en kladdkaka på 6-8 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält helt och hållet.
  3. Låt chokladen svalna lite innan du rör ner en äggula i taget. Spara äggvitorna i en annan bunke av glas eller metall.
  4. Ställ chokladsmeten åt sidan när du rört ner alla 8 äggulor.
  5. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med elvisp. Vänd ner lite av äggviteskummet i taget i chokladblandningen tills du får en jämn chokladsmet.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 1h i kylskåpet innan du serverar den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en kladdkaka på 6-8 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält helt och hållet.
  3. Låt chokladen svalna lite innan du rör ner en äggula i taget. Spara äggvitorna i en annan bunke av glas eller metall.
  4. Ställ chokladsmeten åt sidan när du rört ner alla 8 äggulor.
  5. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med elvisp. Vänd ner lite av äggviteskummet i taget i chokladblandningen tills du får en jämn chokladsmet.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 1h i kylskåpet innan du serverar den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.8 5 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katrin
Katrin
2 years ago

Mums! Tror du att jag kan använda 90-procentig choklad? Kanske halvera satsen i en mindre form? 20 cm?

Jasmin Kamyab
Jasmin Kamyab
2 years ago

Detta blev så gott! Tack för bra recept 😃 Tror du det blir någon skillnad på resultatet om man använder vanlig mjölkchoklad istället? 😊

nusaibah
nusaibah
2 years ago

skulle man kanske kunna byta chockladen med mjölk chocklad?

Anneli
Anneli
9 months ago

Hej, går den att frysa ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?