En snabb och enkel kladdkaka på bara två ingredienser!
För några år sedan bakade jag en chokladkaka på bara äggvita och smält choklad. Det är ett klassiskt recept på en chokladkaka på två ingredienser. Det blev gott men det kändes som att den var för luftig för att man skulle bli nöjd med upplevelsen. Ibland är lösningen mitt framför ögonen på en: konsistensen och smakupplevelsen löses enkelt genom att använda äggulan OCKSÅ!
Här har ni den: en drömgod och glutenfri kladdkaka som bakas på bara 2 ingredienser: ägg och mörk choklad. Den är supergod precis som den är men det blir ju såklart lite piffigt om man adderar vispgrädde och färska hallon vid servering.
Mums! Tror du att jag kan använda 90-procentig choklad? Kanske halvera satsen i en mindre form? 20 cm?
Detta blev så gott! Tack för bra recept 😃 Tror du det blir någon skillnad på resultatet om man använder vanlig mjölkchoklad istället? 😊
Hejhej! Vad kul att du gillade den 😍 Det behöver vara minst 55% kakaohalt för att det ska bli bra, mjölkchoklad har en mycket lägre halt ❤️
skulle man kanske kunna byta chockladen med mjölk chocklad?
Hejhej! Det behöver vara minst 55% kakaohalt för att det ska bli bra, mjölkchoklad har en mycket lägre halt ❤️ så det går inte
Hej, går den att frysa ?
Hej! Det går bra 😊