Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna medan du gör rabarberpannacottan.
- Rabarberpannacottan: Lägg fryst rabarber och citronsaft i en kastrull. Koka upp på medelvärme under konstant omrörning tills rabarbern lösts upp.
- Sila rabarbermoset genom en finmaskig sil så att du får en ren puré. Var noga med att pressa rabarbern ordentligt genom silen så att du inte går miste om någon puré.
- Häll upp rabarberpuré tillsammans med vispgrädde, strösocker och agar agar pulver i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning i 3 minuter.
- Häll upp pannacottan i formen över kladdkakan och låt stelna i minst 2 timmar men helst över natten så att kladdkakan hinner sätta sig ordentligt.
- Dekorera med vispad grädde, färska bär och myntasocker.
Pannacottan är ljusare på de här bilderna på grund av att de togs under första provbakningen och då hade jag betydligt mindre rabarber i.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vet du om den går att frysa? Tänkte att det kan vara en bra tårta att göra i förväg!
Hejhej, det går bra! ☺️
Hej.
Går det att vispa upp den här pannacottan och använda den som fyllning? Jag tänker som med ditt recept på hallonfluff?
Hejhej! Det funkar absolut 🙂 Öka mängden geleringsmedel lite grann bara 🥰